09 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΑΣΟΚα της Θεσσαλονίκης που «κατεβαίνει» υποψήφια με τη ΝΔ!

Για τη «Γκερέκου της Θεσσαλονίκης» κάνουν λόγο στα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βενετίας Μυρώνη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μυρώνη, δικηγόρος στο επάγγελμα αναμένεται στις προσεχείς εκλογές του Ιανουαρίου να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη Περιφέρεια του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr η κ. Βενετία Μυρώνη είχε προταθεί στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμπεριληφθεί στα «πράσινα» ψηφοδέλτια, ωστόσο η ίδια φέρεται να αρνήθηκε αφήνοντας να εννοηθεί πως είχε δυσαρεστηθεί από το κόμμα.

Οι επαφές με τη Νέα Δημοκρατία έγιναν με πρωτοβουλία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη, ο οποίος φέρεται πως έπεισε τη δυσαρεστημένη πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ να «κατέβει» στις εκλογές με τη ΝΔ και μάλιστα σε ψηφοδέλτιο που θα ηγηθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Την επικοινωνία μάλιστα, ΝΔ- Μυρώνη έκανε ένας… τρίτος. Την κάλεσε στο γραφείο του ο κ. Σαμαντζίδης και η ίδια έδειχνε να συμφωνεί στα όσα της πρότεινε ο κ. Σαμαντζίδης. Η είδηση μάλιστα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία αφού η κ. Μυρώνη θεωρούνταν δεδομένη για την «πράσινη» λίστα της Β’.

Η κ. Μυρώνη είναι δικηγόρος και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2012. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη.

Το karfitsa.gr επικοινώνησε με την κ. Μυρώνη η οποία αρκέστηκε να σχολιάσει πως «ναι θα είμαι υποψήφια με τη ΝΔ».

Από την πλευρά τους οι πρώην «σύντροφοι» της κ. Μυρώνη δείχνουν ενοχλημένοι. Από την πλευρά του ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης, σχολιάζει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύει κανέναν. Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους κάποιοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπαίνουν σε μια προσωπική διαπραγμάτευση.

του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2015/01/09/i-pasoka-tis-thessalonikis-poy-katevai/