05 Ιανουαρίου 2015

Γελάει η ΝΔ με τις «άοπλες περιπολίες» Μπαλάφα: Οι «μπάτσοι» θα ρίχνουν τους εγκληματίες στο φιλότιμο

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδότησε η δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή, Γιάννη Μπαλάφα περί άποπλων αστυνομικών στις πορείες.

Σχολιάζοντας ο Γ. Μπαλάφα την υπόθεση σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, (Real fm) τόνισε πως η ΕΛΑΣ δεν θα πρέπει να φέρει όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων του λαού, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν, όπως σε επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών. Μάλιστα και για τις απλές περιπολίες, ο κ. Μπαλάφας είπε πως δεν θα πρέπει οι αστυνομικοί να οπλοφορούν, κάνοντας σχετική αναφορά στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να σχολιάσει δηκτικά: «Προφανώς, όταν ο αστυνομικός θα έρχεται αντιμέτωπος με εγκληματίες, θα πρέπει να τους… ρίξει στο φιλότιμο! Ίσως γι' αυτό αρνούνται να συγχαρούν την ΕΛΑΣ για τις επιτυχίες της».

Αντιδρώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ΝΔ να μην εκμεταλλεύεται προεκλογικά τα θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας. «Συμβουλέψαμε τη ΝΔ να μην εντάσσει τα σώματα ασφαλείας στην προεκλογική της προπαγάνδα. Κάνουν σαν να μην θέλουν να το καταλάβουν. Αρκετά έχει υποστεί η ελληνική αστυνομία από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.