21 Ιανουαρίου 2015

Τι είπε ο Μάικλ Δουκάκης για τις εκλογές στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ αυτονόητο όταν πιέζεις μια χώρα να υιοθετεί πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να την βγάλουν από την οικονομική ύφεση, τότε κάποια στιγμή ο λαός θα πει φτάνει πια, αρκετά, δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης,  Μάικλ Δουκάκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας  στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στις δημοσκοπήσεις. Εχεις ένα εκλογικό σώμα το οποίο καταπιέζεται πέντε χρόνια τώρα από τα μέτρα λιτότητας, είναι φοβερό. Τι περιμένεις να κάνουν οι άνθρωποι. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Δουκάκης, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα τονίζοντας πως «αυτές οι πολιτικές της λιτότητας είναι τρομερές», ενώ επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να βγει μια χώρα από την οικονομική κρίση με λιτότητα, δεν γίνεται. Το δοκιμάσαμε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1929 υπό τον Χούβερ, είχαμε την χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία».