05 Ιανουαρίου 2015

ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕΕΕ! Όργιο ρουσφετιών λίγο πριν τις εκλογές από υπουργούς

Υπουργοί της κυβέρνησης περιοδεύουν και ανακοινώνουν σε προεκλογική περίοδο έργα εκατ. ευρώ
 
Μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης προκαλούν οι παλαιοκομματικού τύπου ενέργειες υπουργών οι οποίοι, επωφελούμενοι του θώκου τους, απέκτησαν πλεονέκτημα έναντι των ανθυποψηφίων τους, διαθέτοντας ακόμα και μόνο λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις Περιφέρειές τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Κορίνθιος υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όταν δηλαδή μύρισαν για τα καλά εκλογές, δεν δίστασε να κατεβεί στην Κόρινθο και να ανακοινώσει πως ξεκινούν σύντομα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα και στους έξι δήμους της Περιφέρειάς του, προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ, από τα κονδύλια του υπουργείου.

Εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ, το οποίο είναι στην αρμοδιότητά του, έδωσε στην εκλογική του περιφέρεια μόλις πριν από δέκα ημέρες κι ενώ όλα έδειχναν εκλογές και ο Αρκάς υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εντάσσοντας την επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης, ύψους 15,4 εκατ. ευρώ, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020.

Με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο δείχνει να πολιτεύεται και ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος μόλις άρχισε να μυρίζεται κάλπες άρχισε να σκορπά χρήμα και, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, βάλθηκε να φτιάξει γήπεδο ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Περιφέρειάς του. Οι αποφάσεις που εξέδωσε το μόλις προηγούμενο χρονικό διάστημα βγάζουν μάτι, αφού αφορούν, για παράδειγμα, κονδύλια για εργασίες ανακαίνισης στα γήπεδα της Ασίνης, του Τολού, του Ναυπλίου και της Επιδαύρου.

Στον «πειρασμό» της προεκλογικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης της εκλογικής του περιφέρειας υπέκυψε και ο Τρικαλινός υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου γνωστοποίησε μόλις πριν από δέκα ημέρες ότι με απόφασή του απελευθερώθηκαν κονδύλια συνολικού ύψους 19.645.000 ευρώ για δεκατέσσερα έργα του νομού Τρικάλων.