21 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: «Αυτά είναι τα δύο μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»-Θερμός χαιρετισμός με Καραμανλή που αποθεώθηκε

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους επικεντρώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη απάτη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για «φοροκαταιγίδα» που έρχεται και κίνδυνο νέου μνημονίου.

«Δύο είναι τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου για τη φορολογία και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

«Μας έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και αποδείχθηκε μόνο ότι θα τους αυξήσει. Κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έβαλε φόρους στη μεσαία τάξη και μας είπε ότι θα αυξήσει το φόρο εισοδήματος», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας τη μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας από το 45% στο 42% και την πρόθεση να μειωθεί στο 33% την επόμενη τετραετία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις χθες μας είπε ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Για να πληρώσουν πιο πολλά οι πλούσιοι λέει, αλλά δεν λέει αλήθεια. Οι πλούσιοι είναι ελάχιστοι. Εξοντώνει εκείνον που προσπαθεί, προοδεύει, καταφέρνει να σηκώσει το κεφάλι. Τον τελειώνει με 60% φόρο. Και στέλνει μήνυμα στη νέα γενιά ότι ακόμη και να πετύχεις, θα στα πάρει όλα το κράτος που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα και στους ξένους επενδυτές, λέγοντάς τους «μην έρθετε εδώ, γιατί οι φόροι είναι εξοντωτικοί».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ. «Μας είπε ότι θα τον καταργήσει και όταν ρωτήσαμε τι θα βάλει στη θέση του, τα ακούσαμε όλα. Κάθε συνιστώσα, κάθε στέλεχος είχε τη δική του άποψη. Θα φορολογήσουν όσους έχουν συνολική ακίνητη περιουσία 200.000. Αυτοί δεν είναι οι πλούσιοι, είναι ολόκληρη η μεσαία τάξη που θα σηκώσει το βάρος», είπε και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά για την πρόθεση της ΝΔ να μειώσει κι άλλο τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι αυτό είναι δική του δέσμευση.

Χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «λίστα γάμου», ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι πλέον το εγκατέλειψαν και οι υποψήφιοι του κόμματος γιατί δεν τους... βγαίνουν οι αριθμοί, που οδηγούν σε νέα ελλείμματα.

«Στην καλύτερη περίπτωση μας οδηγούν σε νέο μνημόνιο. Και μόνο που λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ουσιαστικά λένε στις αγορές ''Μην δανείζετε στην Ελλάδα''. Αλλά, αν δεν έχεις να πάρεις χρήματα από τις αγορές, μόνο σε αναγκαστικό δανεισμό μπορείς να καταφύγεις, δηλαδή πάλι μνημόνιο, με αυστηρούς όρους που θα οδηγήσουν ξανά στην ύφεση, την ώρα που βγαίναμε».

Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πετύχει κούρεμα. «Δεν είναι το ιδιωτικό χρέος τώρα πια, είναι το κρατικό χρέος, ομόλογα που κατέχουν άλλες χώρες που δεν δέχονται να τους το κουρέψεις γιατί μας έχουν δανείσει με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα που δανείζονται οι ίδιες. Και κάποιες είναι πιο φτωχές από την Ελλάδα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει σε αναδιαπραγμάτευση χρέους, που ξέρει ότι δεν θα γίνει.

«Εκεί είναι η μεγάλη του απάτη. Θα πει ''οι κακοί ξένοι δεν μου επέτρεψαν κούρεμα, πρέπει να βρω από αλλού λεφτά'' για μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, θα βάλει νέους φόρους ή χέρι στις καταθέσεις, που σημαίνει το θάνατο της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως απάτη και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, τη στιγμή που έβγαινε από τα μνημόνια. «Ηξερε ότι η Ελλάδα ετοιμαζόταν να βγει από το μνημόνιο, ότι ήμασταν πολύ κοντά συμφωνία επόμενη ημέρα χωρίς μνημόνια. Και δηλώνοντας εξαρχής ότι δεν θα ψηφίσει πρόεδρο, προκάλεσε διεθνή πολιτική αναταραχή και αβεβαιότητα. Για αυτό έσυραν τη χώρα σε εκλογές, για να ματαιώσουν την έξοδο από μνημόνια. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει. Θα υπάρχει μόνο φέρνοντας καινούρια μνημόνια και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε».

Οσο για τη διαπραγμάτευση, σημείωσε με νόημα, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ξέρω πότε διαπραγματεύθηκε στη ζωή του, με ποιους, με ποιες συνιστώσες. Να τα έχουμε καλά με την εκκλησία, να τη βρίζουμε. Να τα έχουμε καλά με την ιδιωτικλή πρωτοβουλία ή με το κράτος. Δεν ξέρω τι διαπραγματεύσεις έχει κάνει».

«Τους ενδιαφέρει να βολευτεί ο κομματικός στρατός»

Σε κρατικοποιήσεις που θέλει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι καμία άλλη χώρα, πλην της Βενεζουέλας και της Βόρειας Κορέας δεν κάνει κάτι ανάλογο, σημειώνοντας ότι στόχος τους είναι να «βολευτεί ο κομματικός στρατός».

«Θέλουν να αφοπλίσουμε και την αστυνομία, να διώξουν την Frontex από τα θαλάσσια σύνορα, να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αλλωστε, δικά τους στελέχη υπερασπίστηκαν τρομοκράτες στα δικαστήρια, ζητούσαν την αποφυλάκισή τους και τους χαρακτηρίζουν πολιτικούς κρατούμενους», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται για την προώθηση των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ και διακηρύσσουν την κατάργηση του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα έργα που θα γίνουν στη Μακεδονία, προκειμένου να γίνει διακομιστικός κόμβος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της πόλης και την επέκτασή του, την ολοκλήρωση και επέκταση του μετρό, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, αλλά και σε έργα στην Παιδεία όπως η αναβάθμιση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην Υγεία και την αγροτική παραγωγή.

Οι φοροελαφρύνσεις 

Για μία ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις, σημειώνοντας ότι τώρα μπορούν να γίνουν γιατί υπάρχει ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε για:

  • τον φόρο επιχειρήσεων που από το 25% θα πάει στο 15% σε μία τετραετία
  • τα επιχειρηματικά κέρδη που από το 25% θα πάνε στο 22% φέτος και θα υπάρχει μείωση 3% κάθε χρόνο
  • την αποκατάσταση της ισόβιας σύνταξης για την πολύτεκνη μητέρα
  • την αποποινικοποίηση των χρεών για τους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ
  • τις επιδοτήσεις των αγροτών που δεν πρόκειται ποτέ να φορολογηθούν
  • την απαλλαγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη δήλωση ΦΠΑ
  • τις σχεδιαζόμενες μειώσεις σε μεγάλες κατηγορίες ΦΠΑ, με αρχή από την πρώτη κατοικία
  • την επιστροφή των περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας τα επόμενα δύο χρόνια

Ο θερμός χαιρετισμός Σαμαρά-Καραμανλή


Θερμό χαιρετισμό με τον Κώστα Καραμανλή είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν από την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Όταν τον τελείωσε την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, κατευθύνθηκε προς το μέρος του, αγκαλιάζοντας τον πρώην Πρωθυπουργό.


Αποθέωση του Κώστα Καραμανλή λίγο πριν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Την αποθέωση γνώρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την είσοδο του στο Βελλίδειο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ενώ αποθεωτικής υποδοχής έτυχε και ο νύν Πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε τα βίντεο