14 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ ΤΙΠΟΤΑ! Εύσημα ΣΥΡΙΖΑ στον Αβραμόπουλο που ζήτησε χαλάρωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτη στήριξη στον Έλληνα Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη δήλωσή του ότι υπάρχει ανάγκη χαλάρωσης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε., προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με το Κολέγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει «ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι αναγκασμένη να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου από τη στιγμή που βρίσκεται σε επίσημο πρόγραμμα προσαρμογής.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Έλληνα Επιτρόπου χαιρετίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το γραφείο Τύπου του κόμματος να εκδίδει ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου ως σημαντική.

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό.

Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία. Η παρέμβαση Αβραμόπουλου στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο

Στη συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Στρασβούργο, ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην χώρα μας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αφού είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής.