29 Ιανουαρίου 2015

Τηλεφώνημα Σαμαρά-Αβραμόπουλου-Απολογισμός Σαμαρά: "Η ΝΔ κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη"

Δεν φταίω εγώ για το πρόβλημα πρωτοκόλλου με την παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου - Νέα γραμματέας της ΚΟ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Κυρ. Μητσοτάκης, Α. Γεωργιάδης και Γ. Βρούτσης

Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Ιανουαρίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ με την οποία ανοίγουν και οι εσωκομματικές διεργασίες του κόμματος.

Λιγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο τέως πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο και συνομίλησαν για το ενδεχόμενο ο κ. Αβραμόπουλος να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Λίγο πριν τις 18:00 έγινε γνωστό ότι για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ στην επόμενη σύνοδο της Βουλής θα προταθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Απολογισμός Σαμαρά

Την ανασυγκρότηση της παρατάξης της Νέας Δημοκρατίας με τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν βουλευτές, στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ.α. και επαναδραστηριοποίηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα έδωσε απάντηση για όσα συνέβησαν για την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά επιχειρήματα τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και σημείωσε ότι την επομένη ημέρα το γραφείο του ζήτησε πληροφροίες για τυπική παράδοση. «Δεν είχα καμία εικόνα για το αν θα πήγαινε ο Τσίπρας στο γραφείο του. Αν το γνώριζα, θα ήμουν παρών γιατί τον είχα πάρει ήδη τηλέφωνο για να τον συγχαρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Για υποψήφιο αντιπρόεδρο ανακοίνωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Κεντρικό μέλημα την επόμενη ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία από εδώ και πέρα θα αποτελέσει η στήριξη της μεσαίας τάξης λέγοντας ότι «εμείς δεν θα κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση, εγώ δεν θα λέω όχι σε όλα όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Σημειώνεται ότι λιγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο τέως πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο και συνομίλησαν για το ενδεχόμενο ο κ. Αβραμόπουλος να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου λέγοντας ότι η παράταξη κατάφερε να μείνει αλώβητη καθώς έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχασε κόμμα στην ευρώπη που εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα. Αναφέρθηκε ειδικά στην επίδοση στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου η ΝΔ κατάφερε οριακά να αυξήσει τις δυνάμεις της παρά τις προβλέψεις ότι θα ήταν το Βατερλώ της.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν λάθη όμως ο πόλεμος που δεχθήκαμε με την αποσυσπείρωση τα τελευταία 24ωρα πριν τις εκλογές με τις φήμες για απίστευτα ποσοστά επηρέασαν τους ψηφοφόρους μας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαρά επέμεινε ότι προεκλογικά «δεν καλλιεργήσαμε το φόβο, επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια» καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην διαψεύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που βλέπουν την ΝΔ ως δύναμη εγγύησης και σταθερότητας.

«Από εδώ και μπρος θα φανεί αν αυτό που προειδοποίησα είναι κατασκευασμένος φόβος ή προειδοποίηση για την αλήθεια» ξεκίνησε την κρίτικη του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης σημειώνοντας ότι πριν καλά καλά αναλάβουν «εξήγγειλαν κατάργηση του ΑΣΕΠ, στον αέρα και η συμφωνία με την Cosco, στον αέρα η συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια, στον αέρα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όπου πρώτος ο γνωστός κύριος Φωτόπουλος πανηγύρισε». «Αυτά δεν θα αυξήσουν την ανεργία, δεν θα αυξήσουν τα ελλείμματα, δεν θα δημιουργήσουν συνθήκες ύφεσης;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Φοβάμαι ότι η χώρα βυθίζεται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

protothema.gr