30 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ! ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Εάν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο

Παραβλέπουμε ότι τα ίδια έλεγαν και για την Κύπρο μέχρι που τους έβαλε χέρι η Μέρκελ και είπαν στους Κύπριους να τα βρουν με την ΕΕ αφού πρώτα ξεφτίλισαν τον Αναστασιάδη στη Μόσχα (τον έβαλαν να συναντηθεί με έναν γραμματέα του Υπουργείου)... αλλά δεν παραβλέπουμε ότι οι ίδιοι που προσφέρουν επιτόκιο 16% για να δανειστούν και δεν τους δανείζει κανείς, θέλουν να δανείσουν εμάς που δανειζόμαστε με 2%... 

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αντον Σιουανόφ στο CNBC, σύμφωνα με τον οποίον η Ρωσία θα ζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην χώρα μας, αν αυτή το ζητήσει.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

«Λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, έτσι εάν μία τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επομένως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Αν υποβλήθεί θα την εξετάσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.