17 Ιανουαρίου 2015

Άοπλες δυνάμεις Ασφαλείας; (Φώτο Αστυνόμου όπως τους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ)

Πολλά έχουν ακουστεί και ειπωθεί για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΕΛ.ΑΣ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο ρόλος, η λειτουργία και η οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ειδικών Σωμάτων Ασφαλείας δεν απασχολεί μόνο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό το τελευταίο φάνηκε ιδιαίτερα στη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε τις προάλλες ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, όπου από τις αγαπημένες ερωτήσεις του κοινού ήταν τι θα γίνει τελικά με τα σώματα ασφαλείας και αν θα καταργηθούν τα ΜΑΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε απρόσεκτος στις δηλώσεις του. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και θέλει να υπάρχει αστυνόμευση αλλά όχι αστυνομοκρατία.

Στα ελληνικά αυτό το λένε «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης».
Τόνισε πως θέλει να πατάξει την εγκληματικότητα, αλλά θέλει αφοπλισμό της αστυνομίας όταν έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές και κατάργηση των ΜΑΤ.
Με λίγα λόγια ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν τους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους, με φυσοκάλαμα και σφεντόνες.
Γιατί προφανώς ο εξοπλισμός της Αστυνομίας δεν υπάρχει για να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ.
Αλλά εκείνους τους «μαύρους», που για ένα περίεργο λόγο καταφέρνουν πάντα να τρυπώνουν στο τέλος της πορείας.
Και, συμπτωματικά, καταφέρνουν και κρύβονται πίσω από το μπλοκ των Συριζαίων και της Ανταρσύα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ίδια τα μέλη της ΚΝΕ έχουν κατηγορήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την χαλαρή περιφρούρησή τους, σε βαθμό κακουργήματος.
Τον Σεπτέμβριο του 2014, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε κείμενο προς διαβούλευση στο οποίο υπάρχει εκτενής αναφορά για την «ιδανική» αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ όπου προτείνουν απόσυρση των χημικών που χρησιμοποιούνται σε πορείες, τη στηλίτευση ελαστικότητας και συγκάλυψης που παρατηρείται σε περιπτώσεις υπέρβασης καθήκοντος, ρατσιστικής βίας και άλλων συναφών. Επίσης, επιθυμούν τη σύσταση ανεξάρτητης υπηρεσίας, με αρμοδιότητα τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Τέλος, η επιλογή των σωμάτων ασφαλείας, «πρέπει να γίνεται με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης, που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και στην εμπειρία τους».
Κοινώς, ιδεολογήματα και αοριστίες που δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή, παρά μόνο για όσους επιθυμούν την διατήρηση ενός καθεστώτος «κοινωνικής ζούγκλας».
Κάτι που αποτυπώνεται ευλόγως σε μια σειρά από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν αναφέρονται στους αστυνομικούς με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος στο περιστύλιο της Βουλής χαρακτήρισε τους αστυνομικούς ως «μπάτσους». Άλλο περιστατικό ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο αρμόδιος τομεάρχης Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προανήγγειλε την κατάργηση των ΜΑΤ μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Τσουκαλάς δεν είχε την ίδια θέση ως συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, τότε που με εντολή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, άνοιγαν κεφάλια στο λιμάνι και αλλού.
Στη λίστα ήρθε να προστεθεί ο Στέφανος Τυροβολάς, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν οι αστυνομικοί πρέπει να κυκλοφορούν άοπλοι απάντησε: «αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη εκδημοκρατισμού της ελληνικής αστυνομίας διότι έχει σκληρούς πυρήνες φασιστικούς», ενώ πρόσθεσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση «θέλουμε και θα καταργήσουμε τα ΜΑΤ».
Την δημοκρατία τους την ξέρουμε καλά. Είναι μάλιστα διασκεδαστική η αμηχανία και η σπασμωδική αντίδραση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αντιδράσεις απλών πολιτών -φιλάθλων της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων του κόμματος. Αυτοί που ανήγαγαν σε ύψιστη πολιτική πράξη την μπαχαλοποίηση διαδικασιών και θεσμών(ιδίως στα πανεπιστήμια) απαιτούν τη πάταξη και της πιο ειρηνικής διαφωνίας. Φρόντισαν άλλωστε ήδη να τους βαφτίσουν "εχθρούς του λαού" κατά την σοβιετική διάλεκτο και να τους προπηλακίσουν.

antinews