20 Ιανουαρίου 2015

Βάζει λουκέτο στην αγορά το χαράτσι του ΣΥΡΙΖΑ

Φόρο σε κάθε επαφή μας με την τράπεζα; Είναι αυτό ή δεν είναι απίστευτο χαράτσι; Και σκεφτείτε και τα εκατομμύρια που διακινούνται μεταξύ επιχειρήσεων. Θα πληρώνουν κι αυτοί φόρο; Χαμός θα γίνει. Θα φύγουν όλες οι εταιρείες.
Τελικά έχει κρυφή ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ για το που θα βρει τα λεφτά; Αν και ξέρει ότι δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία υπόσχεται και συνεχίζει να πουλάει ελπίδα με άδειες τσέπες. Ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Έχει κάποια κρυφή πηγή από την οποία θα μαζέψει χρήμα; Θα κάνει αναδιανομή του πλούτου παίρνοντάς από τους πλούσιους και δίνοντάς τα στους φτωχούς ή θα επιβάλλει χαράτσια σε όλο τον κόσμο για να καλύψει τις τρύπες;

Ο φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών είναι μια τέτοια περίπτωση και όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ το διαψεύδει η πραγματική αλήθεια είναι ότι θα έρθει ένα χαράτσι άνευ προηγουμένου. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η Κουμουνδούρου λέει ότι ο φόρος θα αφορά ένα μικρό μέρος των τραπεζικών συναλλαγών και θα επιβαρυνθούν τα ίδια τα ιδρύματα κι όχι οι καταθέτες.

Όμως, τι θα γίνει αν τελικά η... κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει έναν φόρο 0,1 ή 1% για κάθε συναλλαγή; Αυτό σημαίνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιβάρυνση για κάθε πολίτη και πολλές χιλιάδες καθημερινά για τις εταιρικές συναλλαγές.

Αν κάποιος πάει να πληρώσει έναν λογαριασμό, αν πάει να βάλει το ενοίκιο, να καλύψει την πιστωτική του κάρτα, να τραβήξει χρήματα από το ΑΤΜ ή το βιβλιάριό του θα δίνει ένα μικρό ποσό υπέρ... ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα τα δώσει για τα Ταμεία όπως λέει.

Σκεφτείτε και το εξής εντυπωσιακό. Θα πηγαίνει ο συνταξιούχος να παίρνει τη σύνταξή του και θα του παίρνουν το 1 ευρώ για να του το ξαναδώσουν μετά ως αύξηση στη σύνταξη.

Μπορεί να φαίνεται ελάχιστο αλλά για σκεφτείτε. Φόρο σε κάθε επαφή μας με την τράπεζα; Είναι αυτό ή δεν είναι απίστευτο χαράτσι; Και σκεφτείτε και τα εκατομμύρια που διακινούνται μεταξύ επιχειρήσεων. Θα πληρώνουν κι αυτοί φόρο; Χαμός θα γίνει. Θα φύγουν όλες οι εταιρείες.

Υπάρχουν κι άλλα τρελά σενάρια για το που υπάρχουν τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα από αυτό λέει ότι θα φορολογηθεί ο τζίρος όλων των επιχειρήσεων, ακόμη κι αν αυτές είναι ζημιογόνες. Θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. 1% επί του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων και θα γεμίσει τα ταμεία. Και καλά να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση να δώσει υπέρ πίστεως και πατρίδος. Όλες αυτές οι εταιρείες που έχουν ζημιές και τη βγάζουν με δανεικά πώς θα πληρώσουν; Το πιο πιθανό είναι να απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους. Κι επίσης να φύγουν όσες πολυεθνικές έχουν μείνει στην Ελλάδα. Διότι αν π.χ. μια αλυσίδα κάνει 10 εκατ. ευρώ τζίρο το χρόνο αλλά μπαίνει μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητήσει 1% δύο είναι οι λύσεις. Ή να βάλει λουκέτο ή να απολύσει εργαζόμενους μετακυλίοντας το κόστος. Πράγματι πολύ σοφή κίνηση.

Θα φορολογήσει και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Εκεί είναι που δε θα μείνει ξένος. Άλλωστε, το 60% του Χ.Α. είναι σε ξένα χέρια. Θα πουλήσουν και θα πουν στον Τσίπρα: Άντε γεια Αλέξη και θα σου γράφουμε.

Λένε ότι θα βάλουν και αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, αυτές που μείωσε ο Σαμαράς μπας και ανασχεθεί το κύμα απολύσεων. Τι πιστεύετε; Ότι ο κάθε εργοδότης θα κάτσει να το σκεφτεί; Απολύσεις και περιορισμός της δραστηριότητάς του. Ποιος θα πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η αλήθεια, λοιπόν, για την κρυφή ατζέντα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει εξουσία το πρώτο που θα κάνει είναι να... εντυπωσιάσει. Όπως έκανε ο ΓΑΠ το 2009 που μοίραζε επιδόματα αλληλεγγύης. Θα ανακοινώσει π.χ. ότι αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ. Θα μπορέσει να τον επιβάλει στον ιδιωτικό τομέα; Την άλλη μέρα θα βάλουν λουκέτο όλες οι χειμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα βάλει φόρους σε τζίρους και σε συναλλαγές. Την άλλη μέρα θα φύγουν τεράστια κεφάλαια από την Ελλάδα. Τις στρατιές των απολυμένων ποιος θα τους χειρίζεται; Η Κουμουνδούρου; Εκτός κι αν το σχέδιό τους είναι να τους προσλαμβάνει στο δημόσιο.

Κι όταν όλα αυτά τα εντυπωσιακά θα καταρριφθούν θα έρθει η σειρά του πραγματικού στόχου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταθέσεις των Ελλήνων. Θα εκδώσει ένα... πατριωτικό ομόλογο, θα αναγκάσει τον κόσμο με κάποια λεφτά στην τράπεζα να το αγοράσει και μ' αυτά θα κάνει κοινωνική πολιτική.

Δεν είναι για γέλια, είναι για πολλά κλάματα.