18 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αγαπάω την πατρίδα

Mια εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, o Πρωθυπουργός μίλησε εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή του Τάκη Χατζή "Ακραίως".

Ο Πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για τους φορολογικούς συντελεστές, τον ΕΝΦΙΑ, την ιδιωτική περιουσία και την προστασία των καταθέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μιας μεγάλης συμμαχίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς είπε: "Είναι στα όρια στατιστικού λάθους. Είναι γεγονός ότι η ανάλυση των αναποφάσιστων δείχνει πως είναι φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης. Ο κόσμος αγωνιά να φύγουμε από τα μνημόνια".

"Ο κόσμος ανησυχεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ. Έκανε άνοιγμα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι αντιευρωπαϊστές. Δεν έχει συμμαχίες και για αυτό ζητάει αυτοδυναμία", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών και σε περίπτωση που η ΝΔ έχει κερδίσει, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι "θα κυβερνήσουμε με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε παράδοση συμμαχιών. Είναι ο πρώτος και κράτησα όρθια μια κυβέρνηση συνεργασίας που παρήγαγε έργο και αποκτήσαμε και μεγάλη πείρα".

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα. "Είναι καλαμπούρι να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Η χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι...Τι να συμφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ; Το τύπωμα χρήματος; Στο άσυλο των πανεπιστημίων; Στη φορολογία 60% που είπε ο Τσακαλώτος;"

"Δύσκολο να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχους. Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αγαπάω την πατρίδα", επεσήμανε.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, σχεδιάζει να πάρει νέα μέτρα, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το μνημόνιο τελειώνει. Σημαίνει 7,2δισ για να πληρωθούν οι αναγκαίες υποχρεώσεις από τον Μάρτιο και μετά. Αν δεν τα έχεις αυτά τα 7,2 δισ θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Άλλοι έχουν σκεφτεί να βάλουν χέρι στις καταθέσεις. Αυτό θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.  Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο αυτό έχει τελειώσει. Συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους με επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων".

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε προσωπικά τρία βασικά θέματα: να μην βάλει χέρι στις καταθέσεις "όπως άλλοι έχουν πει", τόνισε, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις και να αρχίσει να μειώνεται η φορολογία, με τον ΈΝΦΙΑ να μειώνεται αρχικά κατά 75%.
Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει δρομολογηθεί να δοθούν ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα και το επίδομα στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.