21 Ιανουαρίου 2015

Ο Λαφαζάνης «αδειάζει» στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ζητά επιστροφή στη Δραχμή

Η  Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας δηλώσεις του  Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζει πως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» στελέχη του κόμματος και ζητά την επιστροφή στη Δραχμή.

«Αδειάζοντας  Σταθάκη,  Βαλαβάνη και  Παππά που εκλιπαρούν για παράταση των μνημονίων, ο κ. Λαφαζάνης ζητά άμεση ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Δηλαδή άμεση έξοδο από το ευρώ, άμεση επιστροφή στη δραχμή και να καταστραφεί άμεσα η χώρα», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

Λαφαζάνης: «Όχι» σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ, «ναι» σε ΑΝΕΛ - Θα σταματήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης"

Το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ απέκλεισε ο υποψήφιος βουλευτής Π. Λαφαζάνης, αφήνοντας ωστόσο, «ανοιχτή» την πόρτα στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti, ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεργαστεί με δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν υπεύθυνα να ακολουθήσουν πολιτική κατά των μνημονίων, πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση. Αυτή είναι η βάση της συνεργασίας μας».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ενώ παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης της χώρας, το οποίο θα περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, την απομάκρυνση της τρόικας και τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Επίσης, εμφανίστηκε σίγουρος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, και ιδίως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των λιμανιών, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει το πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων από τη χώρα».

«Θα αναδιοργανώσουμε τους σιδηροδρόμους της Ελλάδας σε μια νέα εταιρεία, δημόσιου χαρακτήρα. Θα υποστηρίξουμε την κρατική μας εταιρεία, ώστε να αναπτυχθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενες στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, έκανε λόγο για «πολύ κακή πολιτική», οποία πλήττει σοβαρά τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, πλήττει την ειρήνη και τη σταθερότητα στον ευρωπαϊκό χώρο.