21 Ιανουαρίου 2015

ΑΨΟΓΟΣ!! Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «εξισώνει» μια νίκη του κόμματος με το κίνημα των Ζαπατίστας!

Τέτοια θέλουμε αν κυβερνήσουν για να καταρρεύσουν γρήγορα πριν προλάβουν να τα διαλύσουν όλα

Ο Γιώργος Σαπουνάς της Αντικαπιταλιστικής Πολιτικής Ομάδας οραματίζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην «καρδιά» της ΟΝΕ και του δυτικού καπιταλισμού

Σε «επαναστατική» ετοιμότητα φαίνεται ότι βρίσκονται κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, οραματιζόμενες τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στην επανάσταση των Ζαπατίστας στο Μεξικό στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας!

Σε αυτό το πνεύμα τουλάχιστον κινείται η προσέγγιση του εκλογικού διακυβεύματος, κατά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της συνιστώσας «Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα», κ. Γιώργου Σαπουνά.

Ο κ. Σαπουνάς, σε χθεσινό άρθρο του με τίτλο, «Τίποτα λιγότερο από την "αυτοδυναμία" της κυβέρνησης της Αριστεράς», που φιλοξενήθηκε στον ιστοσελίδα «rproject.gr», διαδικτυακό τόπο έκφρασης συνιστωσών του κόμματος, σημειώνει ότι η προοπτική να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα του είναι ιστορική, αφού θα παράξει ένα νέο υπόδειγμα «ικανό να επανεκκινήσει και να αναζωπυρώσει την ταξική και την πολιτική πάλη, τουλάχιστον πανευρωπαϊκά».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και αναλύοντας τη δυναμική μιας τέτοιας εξέλιξης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει εμφατικά: «Ενός υποδείγματος που θα φιλοδοξεί να ταξινομηθεί στη σειρά των προσπαθειών ανάταξης της "μνήμης του κινήματος" και των "μεγάλων αφηγήσεων" στη μεταμοντέρνα εποχή μας, μαζί με τους Ζαπατίστας που ενέπνευσαν το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, μαζί με την αραβική άνοιξη των "από κάτω" που, παρά τις αρνητικές πολιτικές εξελίξεις, ενέπνευσε το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ευρώπη και κυρίως το Occupy Wall Street στις ΗΠΑ. Ίσως όμως ακόμα πιο σημαντικό απ’ αυτά, καθώς θα πρόκειται για πολιτικό υπόδειγμα "κυβέρνησης της Αριστεράς", στην καρδιά της ΟΝΕ και του δυτικού καπιταλισμού, που θα περιέχει στον πυρήνα του άμεσα το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας».

Με στραμμένο το πολιτικό βλέμμα του στον αγώνα των Ζαπατίστας, του αριστερού ένοπλου πολιτικοστρατιωτικού κίνηματος του Μεξικού, το οποίο το 1994 κατέλαβε την επαρχία Τσιάπας, πυροδοτώντας μια γενικευμένη εξέγερση στη χώρα, με βασικά αιτήματα στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, αναδιανομή της γης και διατροφή για τους ιθαγενείς Ινδιάνους, ο κ. Σαπουνάς θα σημειώσει ότι τίποτα λιγότερο από τα παραπάνω «δεν διακυβεύεται στην κάλπη της 25ης Γενάρη και τίποτα λιγότερο δεν τίθεται ως καθήκον στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά».

Για το λόγο αυτό, καλεί «κάθε μέλος και φίλο/η του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοπροσδιορίζεται μαρξιστής/τρια, κομμουνιστής/τρια, συνειδητός/η, αριστερός/η» να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα».

Μια ιστορική μέρα, έχοντας προετοιμάσει «την κοινωνία για μία μεγάλη, ιστορική αλλαγή που απαιτεί αποφασιστική αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά και ατλαντικά διευθυντήρια, καθώς επίσης και με το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και όχι ασφαλώς ως μια "φιλική διευθέτηση"».

Μανόλης Γαλάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ