17 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ; Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Θα πληρώσουμε τα πρώτα ομόλογα σε ένδειξη καλής θέλησης

Παράλληλα, ο κ. Λάσκος κάλεσε τον Βόλγκανγκ Σόιμπλε, «αντί να συμβουλεύει την Ελλάδα να μείνει εκτός εκλογικής διαμάχης» ώστε να μπορούν να λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι αρλούμπα θέλουν.... και ο Σόιμπλε να μας κάνει έκπληξη στις 26

«Το πρώτα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο θα πληρωθούν σε ένδειξη καλής θέλησης» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάσκος επαναβεβαιώνοντας τις δήλωσεις Δραγασάκη ότι αν δεν βρεθεί φόρμουλα για συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν το καλοκαίρι.

Παράλληλα, κάλεσε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε, «αντί να συμβουλεύει την Ελλάδα να μείνει εκτός εκλογικής διαμάχης».

«Καθεστωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν απολογητική στάση απέναντι στον Σοιμπλε μπορεί να αισθάνονται σύμμαχοι του» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λάσκος επέμεινε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πολύ μετριοπαθής πρόταση, και δεν είναι παροχολογία των προηγούμενων κομμάτων.» Πρόσθεσε ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα είναι στο 50% και θα επιβάλλεται στο κομμάτι του εισοδήματος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης σημείωσε ότι επικρατεί σύγχυση από αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις μονομερείς ενέργειες. «Θα πληρώσουν ή δεν θα πληρώσουν τα ομόλογα από έντοκα που έχουν φτάσει τα 15 δισ. ευρώ; Ο κόσμος ανησυχεί, ο ELA (Έκτακτος Μηχανισμός Ρευστότητας) είναι για έκτακτες περιπτώσεις. Μια εβδομάδα προ των εκλογών δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό η αναταραχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτάκης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε ότι «αρνούμαστε το άγχος των τραπεζών και των οικονομικών κύκλων να πάρουν νέο ρευστό για να κάνουν επενδύσεις εις βάρος του λαού». «Την επόμενη ημέρα θα έχουμε κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη είτε με συνεργασίες» σημείωσε δε ο κ. Ζαριανόπουλος.

«Η οικονομία είναι πρωτίστως υπόθεση κλίματος και σημαίνει και παραγωγή όχι μόνο διανομή, η παραγωγή δεν μας απασχόλησε ποτέ, μόνο η διανομή» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι Λυκούργος Λιαρόπουλος. «Συνήθως οι λαοί δεν αυτοκτονούν παρά μόνο στην Ελλάδα... Αυτοκτονήσαμε το ’20 θα το κάνουμε και τώρα; δεν θα ήθελα να το πιστέψω...» προειδοποίησε δε.

Μαριάς για δάνεια με ελβετικό φράγκο

Παρεμβαίνοντας στον ΣΚΑΪ, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς δήλωσε ότι κατέθεσε ερώτηση προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για μέτρα προστασίας για του 70.000 περίπου δανειολήπτες στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο, αναφέροντας ότι η απάντηση έχει καθυστερήσει, και να αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επομένης, δηλαδή πιθανότατα μετά τις εκλογές. Πάντως, ο κ. Μαριάς πρόσθεσε ότι τελική απόφαση να ληφθεί και στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη.