20 Ιανουαρίου 2015

Αυτά είναι τα... ελληνάκια "αστέρια" που σαρώνουν στο τένις! (ΦΩΤΟ)

“Διόσκουρους” δεν τους λες, αλλά είναι παιδικοί φίλοι και συγκροτούν ένα εξαιρετικό ντουέτο συχνά στο διπλό του τένις.

Οι Ελληνοαυστραλοί Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης άρχισαν με νίκες την παρουσία τους στο Αυστραλιανό Οπεν κι αγωνίζονται για “δυο σημαίες” όπως λένε. Την ελληνική κι αυτή της Αυστραλίας.
Ο Κύργιος από το 2013 είχε “καπαρώσει” την πρώτη θέση στον κόσμο στους νέους, αλλά οι περισσότεροι ταξίδεψαν με τις εικόνες του στα κορτ, όταν απέκλεισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στους “16” του Γουίμπλεντον. Τα ελληνικά του είναι “φτωχά”, αλλά αρκετά για να πιστοποιήσουν τις καταβολές του... Ειδικά όταν αναφέρεται στον “παππούλη” του και τη “γιαγιά” του.

Και τα δύο παιδιά έχουν πει ότι νιώθουν πως αγωνίζονται για δυο σημαίες... Αλλωστε, η ελληνική κοινότητα είναι τόσο ισχυρή στην Αυστραλία που “ποτίζει” και τα δύο παιδιά... Ο πατέρας του Νικ, ο κύριος Γιώργος Κύργιος κατάγεται από την Ηπειρο. Πριν από 48 χρόνια άφησε την Ελλάδα με τους γονείς του για την Αυστραλία, όπου γνώρισε την Ταϊλανδέζα σύζυγό του, με την οποία απέκτησε το νέο μεγάλο “αστέρι” του τένις.

Ο Γιώργος Κύργιος μιλάει με νοσταλγία για την Ελλάδα και αναρωτιέται αν στη χώρα μας καλλιεργείται το άθλημα, στο οποίο διαπρέπει το παιδί του για να “τον προσφέρει στην πατρίδα”, όπως είχε πει στο παρελθόν σε εκπομπή της ΕΡΤ.


Ο Νικ γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1995 στην Καμπέρα κι ένα χρόνο μετά στις 10 Απριλίου, στην Αδελαΐδα είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο δεύτερος είναι γιος του Τρέβορ από την Καλαμάτα και της καλής μαγείρισσας της ελληνικής κουζίνας, Βούλας από την Τρίπολη. Ο Θανάσης Κοκκινάκης έχει έρθει στην Ελλάδα και η ευχέρειά του με την ελληνική γλώσσα είναι προφανής, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται βελτίωση. Μικρός πήγε σε ελληνικό σχολείο...