13 Ιανουαρίου 2015

Γιατί οι Αγγλοσάξονες στηρίζουν Τσίπρα

Με ένα πιθανό Grexit και ένα ντόμινο σε αδύναμες χώρες της ΕΕ. Θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων...

Ο ρόλος των ΜΜΕ, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι γνωστό πόσο βρόμικος είναι. Τη μία ημέρα παίζουν έξοδο της χώρας από το ευρώ, την άλλη αποθεώνουν τις μεταρρυθμίσεις.
Τη μία ο Τσίπρας είναι εξτρεμιστής, την άλλη είναι... ανανεωτής. Ενώ μέχρι πρότινος ο Σαμαράς ήταν ο σωτήρας της Ελλάδας και της ευρωζώνης και τώρα είναι αυτός που έκανε λάθη και πέφτει.

Ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, με τους «πελάτες» που έχουν, τις διαφημίσεις που παίρνουν ή το κλίμα που εισπράττουν παίζουν τα παιχνίδια τους.

Το κακό είναι ότι αποτελούν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι κρύβονται πολύ μεγάλα συμφέροντα.

Ένα κλασικό παράδειγμα βρόμικης προπαγάνδας παίζουν τους τελευταίους μήνες τα έντυπα από την Βρετανία κυρίως και από τις ΗΠΑ, ουσιαστικά τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης.

Το σενάριο της διάλυσης της Ευρωζώνης μέσω... Αθήνας είναι αυτό που έχει γίνει πρωτοσέλιδο ουκ ολίγες φορές και δυστυχώς υιοθετήθηκε άκριτα και εδώ στην Ελλάδα από πολλούς.

Οι αγγλοσαξονικές εφημερίδες παίζουν πολύ εύκολα ένα Grexit καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέτοια αναταραχή η οποία θα μπορούσε να διαλύσει το ευρώ. Μεγάλη χαρά για τους Βρετανούς αλλά και για τους Αμερικανούς. Σκεφτείτε μόνο πόσο έπεσε το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες, χάρη και στα δημοσιεύματα αυτά, αλλά και πώς επανέρχονται τα σενάρια για ισοτιμία 1 προς 1 με το δολάριο. Τι ευτυχία θα ήταν για τις ΗΠΑ κάτι τέτοιο αλλά και για την στερλίνα.

Όταν λοιπόν βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ επαινετικά δημοσιεύματα για τον Τσίπρα ή για το ότι είναι φαβορί, ας κρατάνε μικρό καλάθι. Το παιχνίδι των FT, Wall Street και λοιπά παίζουν.

Θα ήταν ευτυχείς να έβγαινε ο Τσίπρας πρωθυπουργός διότι οι πιθανότητες διάλυσης της ευρωζώνης θα ήταν πολύ περισσότερες.

Ίσως και γι' αυτό η... παντοδύναμη πρεσβεία έχει αρχίσει να καλοβλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Οι Αμερικανοί με τα φιλαράκια τους Βρετανούς, δίνουν ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορεί να τα διαλύσει όλα.

Ο Τσίπρας είναι κάτι σαν το «φιτίλι» στη βόμβα. Τόσα χρόνια το φιτίλι ήταν μακριά. Τώρα είναι τόσο κοντά που μια σπίθα μπορεί να κάψει την Ευρώπη.

Και τότε οι Αγγλοσάξονες θα κάνουν πάρτι καθώς θα κερδίσουν δισεκατομμύρια από την αναταραχή στην Ευρώπη, με ένα πιθανό Grexit και ένα ντόμινο σε αδύναμες χώρες της ΕΕ. Θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.