08 Ιανουαρίου 2015

Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο φερόμενων ως δραστών της αιματηρής επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους έχει στήσει η γαλλική αστυνομία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι γαλλικές αρχές κυνηγούν ασταμάτητα τα δύο αδέρφια Σαϊντ Κουατσί και Σείρφ Κουατσί, 32 και 34 ετών, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι και χαρακτηρίζονται εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι μακελάρηδες του Παρισιού έχουν ταμπουρωθεί σε σπίτι στην περιοχή Crepy en Valois, ενώ, εκφράζονται φόβοι για νέο μακελειό.


Ο δήμαρχος της πόλης δεν επιβεβαιώνει την είδηση, ωστόσο, στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο.


Πάντως, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία στη βορειοανατολική Γαλλία σε περιοχή περίπου 80 χλμ από το Παρίσι, όπου εντοπίστηκαν για τελευταία φορά οι δράστες.


Σημαίες τζιχαντιστών και μολότοφ στο αυτοκίνητο
Δέκα βόμβες Μολότοφ και δύο τζιχαντιστικές σημαίες βρέθηκαν από τους ερευνητές στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν χθες στο Παρίσι οι δράστες της επίθεσης εναντίων της Charlie Hebdo.
«Αυτό καταδεικνύει από τη μια πλευρά τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό τους και ότι προέβλεπαν ίσως να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες μ' αυτά τα κοκτέιλ Μολότοφ», δήλωσε πηγή που συμμετέχει στις έρευνες,.

Κατά τη διαφυγή τους μετά την επίθεση, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους στο βορειοανατολικό Παρίσι, αφού συγκρούσθηκαν με άλλο όχημα.

Τι συνέβη νωρίτερα
Νωρίτερα τα δύο αδέλφια εντοπίστηκαν σε βενζινάδικο στην περιοχή Aisne, το οποίο λήστεψαν.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αναγνώρισε τα πρόσωπα των μακελάρηδων και ειδοποίησε τις αρχές.

Είπε, ακόμη, πως ήταν οπλισμένοι, φορούσαν μάσκες και οδηγούσαν αυτοκίνητο με καλυμμένες τις πινακίδες του, ενώ το αυτοκίνητο, ένα Renault Clio, είναι εκείνο που έκλεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης για να διαφύγουν από την αστυνομία.

Ωστόσο, οι δράστες παράτησαν το όχημα και, όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, είχαν ήδη γίνει καπνός.

Πανικός σε προάστιο του Παρισιού από νέους πυροβολισμούς -Μια δηματική αστυνομικός νεκρή

Πανικός επικράτησε και το πρωί της Πέμπτης σε προάστιο του Παρισιού όταν ένοπλος για άνγωστους μέχρι στιγμής λόγους άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο και μια δημοτική αστυνομικός έπεσε νεκρή.

Αντίποινα και επιθέσεις σε χώρους μουσουλμάνων
Μετά το σοκ φαίνεται πως ξεκίνησαν τα αντίποινα στη Γαλλία για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo και την εκτέλεση 12 ανθρώπων, αφού σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ σημειώθηκαν εκρήξεις τη νύχτα σε χώρους που συγκεντρώνονται Μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με τη Midi Libre ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις από χειροβομβίδες χθες το βράδυ σε κτήριο που στεγάζει αίθουσα προσευχής μουσουλμάνων στο Port-la-Nouvelle στο Aude. Ωστόσο δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί.

Τα αντίποινα όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού σύμφωνα εκρήξεις από χειροβομβίδες ακούστηκαν και σε τέμενος στο Le Mansμ, ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν θύματα.