30 Ιανουαρίου 2015

ΚΛ@ΣΑΜΕ ΜΕΝΤΕΣ ΠΑΝΟ;Τουρκικά F-16 στα Ίμια ενώ ο Καμμένος έριχνε στεφάνι!

Γιατί δεν έβγαλε το μπαζούκας να τα καταρρίψει; 

Τα δύο τουρκικά F-16 πετούσαν σε τουρκικό FIR δίπλα στα Ίμια - Σηκώθηκαν δύο ελληνικά μαχητικά, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου

Παρ' ολίγον επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στα Ίμια, όταν δύο τουρκικά F-16 βρέθηκαν πολύ κοντά στις νησίδες, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επιβαίνοντας σε ελικόπτερο έριχνε στεφάνι στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού!

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνας για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου του 1996, ελικόπτερο του Στρατού μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου ο κ. Καμμένος, όπως επιθυμούσε,  να ρίξει στεφάνι στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων προς τιμήν των νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ελικόπτερο NH-90 που μετέφερε τον κ. Καμμένο όταν έφτασε στα Δωδεκάνησα πάνω από τα Ίμια, κινήθηκε χαμηλά για να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου.

Την ίδια ώρα, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 βρισκονταν πολύ κοντά, αλλά εντός τουρκικού FIR. Δια παν ενδεχόμενο, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε εντολή απογείωσης σε δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής να κινηθούν προς την περιοχή των Ιμίων. Τα δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα, κινήθηκαν στο ελληνικό FIR, πολύ κοντά στα τουρκικά μαχητικά.

Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε αναγνώριση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά F-16 διότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν πέρασαν σε ελληνικό FIR. Οι ίδιες πηγές βεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, ούτε κάποιου είδους επεισόδιο.

Τα τουρκικά F-16 αρκέστηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, επιλέγοντας να μην εισβάλουν είτε στο ελληνικό FIR είτε στο εθνικό εναέριο χώρο.

Αυτή την ώρα το ελικόπτερο του Στρατού που μετέφερε τον κ. Καμμένο έχει προσγειωθεί στην Κρήτη προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και ακολούθως να επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.