20 Ιανουαρίου 2015

Τα hightech διαβατήρια που έχουν τρελάνει το διαδίκτυο: Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως [εικόνες]

Τα νέα καναδικά διαβατήρια έχουν τρελάνει τους χρήστες του διαδικτύου.

Μπορεί οι αρχές της χώρας να διαμηνύουν ότι είναι πιο ασφαλή από την προηγούμενη έκδοση, αλλά τους χρήστες άλλο είναι αυτό που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για την ικανότητα των σελίδων να μεταμορφώνονται σε πολύχρωμα «πινακάκια» όταν το διαβατήριο φωτιστεί με black light.
Το νέο διαβατήριο με το οποίο είναι προμηθευμένοι οι Καναδοί από πέρυσι, περιλαμβάνει μια σειρά από παράγοντες ασφαλείας, όπως κι ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι, γεγονός που βοηθά τις υπηρεσίας ασφαλείας των ταχυδρομείων να βεβαιώνουν πιο εύκολα την αυθεντικότητά του.

Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό και για την προσεκτική του εικαστική προσέγγιση, καθώς στις 36 του σελίδες έχουν σχεδιαστεί έργα τέχνης, ιστορικά κτίρια, αλλά και μνημεία που συμβολίζουν την κουλτούρα της χώρας, όπως ο Λόφος του Κοινοβουλίου και οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Τα σχέδια αυτά παίρνουν μια μοναδική μορφή όταν φωτίζονται κάτω από το black light.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε στο Reddit ο χρήστης KingCrow μέσα στο Σαββατοκύριακο και από τότε έχει γίνει πανζουρλισμός στο διαδίκτυο με τα high tech διαβατήρια του Καναδά.