07 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»-Δημοσκόπηση Interview: Έπεσε στο 2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώνεται, δείχνοντας ότι μέχρι τις κάλπες ενδέχεται τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάνε σε «αγώνα ντέρμπι».

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ Tv που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μειώνεται στο 2%. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, από 27,4% που συγκέντρωνε στη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον βρίσκεται στο 27,1%. Η ΝΔ από την πλευρά της βρίσκεται στο 25,1%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται Το Ποτάμι με 6,3%. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με  5,7%, το   ΚΚΕμε 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, ενώ το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με 2,1%. Τέλος, οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 1,7% και η ΔΗΜΑΡ σχεδόν εξαφανισμένη με  0,2%.

Παράλληλα, το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται ως ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βλέπει ρεαλιστική τη θέση του  για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων σε ποσοστό 59%. Σε ότι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 41% έναντι 29% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα, Ταυτόχρονα, το 41% ακόμη των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως ο Αντώνης  Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας.

Σκληρή μάχη στο ΠΑΣΟΚ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διεκδίκηση της ψήφου από το ΠΑΣΟΚ , το οποίο μειώνει τα ποσοστά του σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στο 3,6% . Αντίθετα, το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου που εμφανίζεται για πρώτη φορά δημοσκοπικά, αγγίζει το 2.1% αντλώντας ψήφους από την ίδια με το ΠΑΣΟΚ «δεξαμενή».