24 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%

Προβάδισμα της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την τελευταία πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Action 24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.
Στην τρίτη θέση έρχεται το Ποτάμι και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενώ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην επόμενη Βουλή καταφέρνει να εισέλθει και το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έστω και με ένα οριακό ποσοστό, κάτι που δεν συμβαίνει και με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. το οποίο δεν δείχνει να ξεπερνά το όριο του 3% και επομένως να μένει εκτός.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, λαμβανομένων υπ' όψιν των αναποφασίστων, οι έδρες που αναμένεται να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνουν τις 145, η ΝΔ τις 79, το Ποτάμι τις 19, η Χρυσή Αυγή τις 17, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει 16 βουλευτές, το ΚΚΕ 14 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10.

Σε αυτήν την δημοσκόπηση εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η τελευταία κάρτα στην οποία καταγράφεται η διακύμανση του ποσοστού του κάθε κόμματος (μίνιμουμ – μάξιμουμ) έτσι ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για το πώς θα κινηθούν τα ποσοστά των κομμάτων.

Η δημοσκόπηση της Pulse πραγματοποιήθηκε στις 21 – 22 Ιανουαρίου 2015 σε δείγμα 1.205 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, με πανελλαδική γεωγραφική κάλυψη ενώ το δειγματοληπτικό σφάλμα κυμαίνεται στο +/- 2,9%.