04 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε καρέ-καρέ την συντριβή του αεροπλάνου στην Ταϊβάν-12 οι νεκροί

Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


Όπως μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα 17 επιβαίνοντες έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.


Σύμφωνα με την υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν, μεταξύ των επιβαινόντων είναι και 31 Κινέζοι τουρίστες.
Το ATR 72-600 της TransΑsia όταν - μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του - γύρω στις 5.00 ώρα Ελλάδας, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι.


Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.
Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να επιχειρούν πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες και να τους μεταφέρουν με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.


Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας μέσα σε μερικούς μήνες.
Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν. Σαράντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που οφειλόταν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.