02 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΤΗΝ ΠΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι: Συνεχίζονται οι πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους: Πάνω από το 19% το 3ετές ομόλογο

Πίσω απ' τα σόου στις τηλεοράσεις και τις μαγκιές Βαρουφάκη, υπάρχουν και οι αγορές που πρέπει να χρηματοδοτήσουν την "ανάπτυξη" ΣΥΡΙΖΑ... και οι αγορές δεν πείθονται από τις φωτογραφίες και τις μαγκιές... εκτός αν υπογράψουμε μνημόνιο και δεν χρειαζόμαστε τις αγορές αλλά πάρουμε όλα τα μέτρα που θα προτείνει η Μέρκελ για να μας δανείσει

Κλίμα έντονης ανησυχίας εξακολουθεί να αποτυπώνεται στην αγορά ελληνικών ομολόγων τη Δευτέρα μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που έκλεισε με την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις Τσίπρα στο Bloomberg, η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον Γάλλο ομόλογό του και ΕΕ, αλλά και η παρέμβαση Obama υπέρ μιας αναπτυξιακής πολιτικής στην ευρωζώνη, οι οποίες όμως -όπως όλα δείχνουν- δεν έπαιξαν και ιδιαίτερο ρόλο.

Ωστόσο, οι πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους συνεχίζονται υποδεικνύοντας κλίμα ανησυχιών για το μέλλον των διαπραγματεύσεων. Ειδικότερα, η απόδοση του τριετούς ελληνικού ομολόγου κινείται αυτή την ώρα πάνω από το 19% (στο 19,1%), του 5ετούς τίτλου στο 15%, ενώ η απόδοση στα δεκαετή κινείται σταθεροποιητικά στο 10,85%.