06 Φεβρουαρίου 2015

Ε ΔΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ! Όλοι αθώοι για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο στη ΔΕΘ του 2012

Την αθώωση των τριών ατόμων, που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν στον Γερμανό πρόξενο, στη ΔΕΘ του 2012, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο δημοτικούς υπαλλήλους και έναν δάσκαλο, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράνομη βία και διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2012 και ενώ είχε προηγηθεί η περιβόητη δήλωση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Φούχτελ "3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα".

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρώντας στα λεγόμενα Φούχτελ εισέβαλαν από αφύλακτο σημείο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στη γερμανική αντιπροσωπεία που επισκεπτόταν την έκθεση. Επικράτησε ένταση, με τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκης Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ να προπηλακίζεται.

Στις καταθέσεις τους, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν στον πρόξενο, τονίζοντας ότι είχαν πάει για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές λιτότητας και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

"Διαδηλώσαμε γιατί αντιμετωπίζαμε το φάσμα της ανεργίας. Δεν τον άγγιξα, του είπα απλά "ουστ από εδώ"», είπε ο ένας από τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ ο άλλος, που κατηγορούνταν ότι πέταξε ποτήρι καφέ, σημείωσε ότι "πήγα για να διαμαρτυρηθώ, είχα τον καφέ στο χέρι, με έσπρωξαν και μου έφυγε".

Από την πλευρά του ο δάσκαλος ανέφερε: "συμμετείχα στη συγκέντρωση, φωνάζαμε συνθήματα γιατί κινδυνεύαμε να απολυθούμε, την ώρα που ο Φούχτελ μας έλεγε ότι δεν αξίζουμε".

Να σημειωθεί ότι η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από αλληλέγγυους προς τους κατηγορούμενους, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες στο άκουσμα της απόφασης.Πληροφορίες από voria.gr