13 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ παραπέμπει Τσίπρα στον Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει μόνο 2 δυνατότητες! Να επεκτείνει το πρόγραμμα ή να το ολοκληρώσει μέχρι τέλος του μήνα

Ανοιχτή σε συνεργασία με την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά αναμένοντας ότι περιμένει τις προτάσεις της Ελλάδας για το πρόγραμμα της, εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, παραμένοντας, ωστόσο, αρκετά αυστηρή στις δηλώσεις της.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μεταξύ άλλων είπε στην γερμανική συνέντευξη Τύπου

«-Είχα μια πολύ φιλική συνάντηση με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα. Η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής.
-Το ισχύον ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και αν πρέπει να επεκταθεί, εύχομαι να γίνει σύντομα το σχετικό αίτημα. Αν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου εύχομαι να μας παρουσιάσουν γρήγορα την ολοκλήρωσή του. Μόνο αυτές οι δύο δυνατότητες υπάρχουν.
-Δεν μας έγινε (και δεν χρειαζόταν να γίνει) καμία παρουσίαση του πως μπορεί το πρόγραμμα να επεκταθεί ή να ολοκληρωθεί ,αφού γιαυτό έχουμε το Eurogroup και την τρόικα. Μας έκανε (ο Τσίπρας) μια γενική παρουσίαση, η οποία πρέπει να εξειδικευθεί και οι αρμόδιοι θεσμοί (Eurogroup-τροικα) περιμένουν να μην καθυστερήσει αυτή η διαδικασία.
-Εγώ δεν ασχολούμαι με στρατηγικές διαπραγμάτευσης. Είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με τον κ.Τσίπρα. Δύο οι δυνατότητες για την Ελλάδα: Επέκταση προγράμματος, εκπλήρωσή του έως τέλος Φεβρουαρίου».