09 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΕ Η ΚΑΡΕΚΛΑ! Η Ζωή έκατσε 6 ώρες στο Προεδρείο και κατήγγειλε και ότι κυκλοφορούν αποφάσεις της χωρίς την έγκρισής της


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκατσε για έξι ώρες στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής
Δε σηκώθηκε στιγμή

Πραγματική διάθεση να ανταποκριθεί στον κρίσιμο θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί από τους βουλευτές, έδειξε σήμερα  η Πρόεδρος της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν σηκώθηκε ούτε λεπτό από την καρέκλα της  κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων που διήρκησαν έξι ολόκληρες ώρες.

Από τις 11.15 έως τις 5.15 που έληξε η πρωινή συνεδρίαση η κ. Κωσταντοπούλου ήταν εκεί με συνεχείς αναφορές  για τους υπουργούς της κυβέρνησης που βρίσκονταν στα υπουργικά έδρανα λέγοντας ότι «αυτό είναι καλό παράδειγμα».

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να σπάει και νέο ρεκόρ μιας και σήμερα άλλαξε την "παράδοση" των προκατόχων της που έμεναν για λίγη ώρα στην έδρα και στην συνέχεια άφηναν στη θέση τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου.

Οι καταγγελίες της Κωνσταντοπούλου

Την «έκδοση ανυπόστατων εγγράφων με εντολή Προέδρου» κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θα ήθελα στο όνομα της διαφάνειας που πρέπει να διέπει την λειτουργία του Κοινοβουλίου, να κάνω μία ανακοίνωση και προς τους βουλευτές και προς τους εργαζομένους του Κοινοβουλίου.

Διαπίστωσα ότι έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν και έχουν επιδοθεί ενδεχομένως, έγγραφα με ημερομηνίες 6 Φεβρουαρίου και 7 Φεβρουαρίου του 2015 φερόμενα ως εκδοθέντα με εντολή Προέδρου, από διαφόρους προϊσταμένους διευθύνσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Επειδή αυτά τα έγγραφα δεν έχουν εκδοθεί με εντολή Προέδρου και επειδή έχει καταστεί απολύτως σαφές στους αρμοδίους και στον Γενικό Γραμματέα ότι θα πρέπει άμεσα να αρθούν όλες οι συνέπειες από την έκδοση ανυπόστατων εγγράφων, οφείλω να ενημερώσω το Σώμα και σας εγγυώμαι βέβαια ότι το Κοινοβούλιο από δω και στο εξής θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας με κανόνες νομιμότητας στους οποίους οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι, κυρίως όσοι έχουν την ευθύνη εργαζομένων και όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».

Δείτε το βίντεο