03 Φεβρουαρίου 2015

Η δημοσιογράφος του BBC που ενόχλησε τον Μπαρουφάκη, σε σ@ξι πόζες (ΦΩΤΟ)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν δυο αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Emily Maitlis, της 43χρονης δημοσιογράφου από το BBC που εξόργισε τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών προσπαθούσε να βάλει σε μια τάξη τα όσα είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν στον πρόεδρο του Eurogroup, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο Γιάννης Βαρουφάκης ήρθε αντιμέτωπος με ένα άλλο πρόβλημα. Και πάλι, η ρήξη παρ’ ολίγο να γίνει στον «αέρα», αυτή τη φορά όμως με την παρουσιάστρια της πολιτικής εκπομπής Newsnight στο βρετανικό κανάλι BBC.

Πρόκειται για την 43χρονη Emily Maitlis, η οποία φημίζεται για το κοφτό και επιθετικό της ύφος στις συνεντεύξεις της με τους καλεσμένους.


Με τις σύντομες και αιχμηρές ερωτήσεις της οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα έχει «ουσιαστικά πρόβλημα αφερεγγυότητας».

Στην προσπάθεια της να κάνει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να νιώσει άβολα κάθε φορά που δεν την ικανοποιούσε η απάντηση του, τον διέκοπτε, ζητώντας του να απαντάει με ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Μπορεί ο τσάρος της Οικονομίας, να είναι νέος στον υπουργικό θώκο, όμως δύσκολα θα αμφισβητήσει κανείς την τηλεοπτική του εμπειρία. Για αυτό το λόγο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη που έδωσε στο μπαλκόνι ενός κτιρίου με θέα το κτίριο της Βουλής, δεν δίστασε να πει στη δημοσιογράφο: «Είστε πολύ αγενής, αν με αφήνατε να τελειώσω μια πρόταση, θα καταλαβαίνατε τι θέλω να πω».


Η 45χρονη γεννήθηκε στον Καναδά και μεγάλωσε στο Σέφιλντ. Η πρώτη της δουλειά μπορεί να ήταν ως μαθητευόμενη κομμώτρια, αλλά μετά από τις σπουδές της- μιλά άπταιστα ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά και λίγα κινέζικα- ασχολήθηκε με την παραγωγή ντοκιμαντέρ στην Καμπότζη και την Κίνα, ενώ επί σειρά ετών εργάστηκε για το NBC στο Χονγκ Κονγκ.



Παντρεμένη με τραπεζίτη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά, κάνει κοσμοπολίτικη ζωή και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην εξωτερική της εμφάνιση. Συνηθίζει να φορά κοντά φορέματα, έχει πάθος με τις ψηλοτάκουνες γόβες και τα ντεκολτέ. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά όλων αυτών, αφού έχει πέσει θύμα παρενόχλησης, με τον δράστη να καταλήγει στη φυλακή.

Τα βασικά της όπλα στη δουλειά της λέει πως είναι «το φλερτ, η αποπλάνηση και η προδοσία», αναφερόμενη όπως συμπληρώνει στον τρόπο που χειρίζεται το λόγο και όχι σε... μακριές βλεφαρίδες. Αν και τα δύο πρώτα σίγουρα δεν τα επιστράτευσε στη συνέντευξή της με τον κ. Βαρουφάκη.