25 Φεβρουαρίου 2015

Bild: Ο Βαρουφάκης δείχνει στη Γερμανία το μεσαίο δάχτυλό του [εικόνες]

Η Bild ενημερώνει τους Γερμανούς ποιος ζητάει τα δανεικά τους και βάλλει εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, που σε παλαιότερη εκδήλωση είχε δείξει το μεσαίο δάχτυλό του.
Τον Μάιο του 2013 ο τωρινός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ, είχε πει πως η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία. Μάλιστα, για να γίνει πιο παραστατικός είχε υψώσει το δικό του μεσαίο δάχτυλο προς το εμβρόντητο ακροατήριό του.


Τώρα, η γερμανική εφημερίδα μνημονεύει εκείνο το περισταστικό και λέει πως «ο Βαρουφάκης μάς κάνει το μεσαίο δάκτυλο!». Για να συμπληρώσει το προφίλ του Γιάνη Βαρουφάκη ως εξής: «Ο πρώην πανεπιστημιακός, Γ. Βαρουφάκης, χωρίς γραβάτα, με τα χέρια στις τσέπες, είχε προβεί στην άκομψη αυτή στάση αναφερόμενος στη Γερμανία».


Δεν σταμάτησε, όμως, μόνο εκεί: σε άλλο ρεπορτάζ, συντάκτης της εφημερίδας απευθύνθηκε σε γραφολόγο προκειμένου να αποκωδικοποιήσει την υπογραφή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ενώ σε άλλο δημοσίευμά της θέτει προκλητικά το ερώτημα απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές που θα ψηφίσουν την Παρασκευή για την παράταση της ελληνικής βοήθειας: «Θα δίνατε εγγυήσεις με τα χρήματά τους;». Η γερμανική εφημερίδα απευθύνει το ερώτημα αυτό σε πολιτικούς απ' όλα τα κόμματα ενόψει της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο, αν και, όπως επισημαίνει, το Βερολίνο αναμένεται να υπερψηφίσει την παράταση της ελληνικής βοήθειας.