17 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς κανένα σύμμαχο: Μετά την Κύπρο εγκατέλειψε και η Αυστρία τον Τσίπρα

Θυμίζουμε ότι ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως δεν έχει καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το αίτημα της Ελλάδος το οποίο πρέπει να υποστηρίξει!!

Τα προ ημερών χαμόγελα και οι εναγκαλισμοί του Αλέξη Τσίπρα με τον αυστριακό ομόλογό του, πέρασαν οριστικά στην ιστορία.

Από το πρωί η χώρα αυτή «βομβαρδίζει» την ελληνική κυβέρνηση για την ακατανόητη στάση της στο Eurogroup. Την αρχή έκανε ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ.

Πριν από το σημερινό εβδομαδιαίο Υπουργικό Συμβούλιο στη Βιέννη τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει μονομερής υποχώρηση, διότι διαφορετικά ο καθένας που τον αφορά η πολιτική λιτότητας, θα προσπαθούσε να θέσει υπό πίεση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκρίνοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με μια «παρτίδα πόκα» ο αντικαγκελάριος ανέφερε: «Δίνουν ( οι κυβερνώντες την Ελλάδα) την εντύπωση ότι κατευθύνονται με υψηλή ταχύτητα σε έναν τοίχο, αλλά θέλουν να βάλουν εμάς στο αυτοκίνητο».