25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ! Βαρουφάκη: Τον Ιούλιο δεν θα χουμε λεφτά για την αποπληρωμή των δόσεων σε ΔΝΤ-ΕΚΤ

Ρε εδώ δεν θα 'χεις λεφτά τον Απρίλιο για να πληρώσεις τις συντάξεις, έτσι όπως πάνε τα έσοδα και σε μάρανε τον Ιούλιο το ΔΝΤ... εξάλλου ξέρεις εσύ! Αν σε πάρει ο Ντράγκι για λεφτά... κλείσ'του το τηλέφωνο όπως έλεγες πριν μερικούς μήνες

Με μια δήλωση-βόμβα, ο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε πως τον Ιούλιο, θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ».

Παρά ταύτα εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως η Ελλάδα δεν θα έχει «πρόβλημα όσον αφορά στην ρευστότητα του Δημοσίου».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την διαπραγμάτευση, καθώς, όπως τόνισε για πρώτη φορά μία χώρα πέτυχε την διακοπή μίας μνημονιακής πολιτικής. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει το e-mail Χαρδούβελη και όλα τα υφεσιακά μέτρα.
Ωστόσο, παραδέχθηκε πως από τα δύσκολα σημεία είναι πως δεν συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και το πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σχέδιο «κοσοβοποίησης της Ελλάδας» και της αποδόμησης της Ευρώπης, αρχής γενομένης από την χώρα μας.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τις 100 δόσεις, τις επαναπροσλήψεις, τον κατώτατο μισθό και τους πλειστηριασμούς, για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως τα αιτήματα για όλα αυτά «τα στείλαμε στους εταίρους, με στόχο την σταδιακή εισαγωγή τους σε συνεργασία τους θεσμούς».

Οπως είπε μάλιστα πρέπει «να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν αφορά τους πρώτους 4 μήνες. Δεν μπορούμε σε λίγες εβδομάδες να θυσιάσουμε την τετραετία κάνοντας αμέσως πράγματα».

Το «λεφτά υπάρχουν» του Βαρουφάκη

Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης είπε το δικό του «λεφτά υπάρχουν» καθώς αναφερόμενος στα έσοδα από τη φοροδιαφυγή τόνισε:

«Ολοι μας ξέρουμε ότι υπάρχει θησαυρός, από την φοροδιαφυγή, μία επίσκεψη στα Βόρεια Προάστια ή την Μύκονο θα σας πείσει».