28 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΜΕ!!Ρωσία: Δολοφονήθηκε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης και πολέμιος του Πούτιν

Πάντως ο ρώσικος λαός είναι ο πλέον καταπιεσμένος του πλανήτη... από τον Τσάρο, πέρασαν στα 75 χρόνια κομμουνισμού και τώρα στη χούντα Πούτιν... οι ταλαίπωροι δεν ξέρουν τι θα πει δημοκρατία και ελευθερία...

Με τέσσερις σφαίρες δολοφονήθηκε στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία, ο 55χρονος Μπορίς Νέμτσοφ, ένας από τους πλέον σφοδρούς επικριτές του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πρωτεύουσα ο Νέμτσοφ δέχθηκε τους πυροβολισμούς από ένα διερχόμενο λευκό αυτοκίνητο. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε λίγο αργότερα στενός του συτνεργάτης.

Ο Νέμτσοφ διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπόρις Γέλτσιν. Αμέσως μετά είχε αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά ακόμη και τότε, αρκετά συχνά όμως ασκούσε κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κυβέρνηση του. Από το 2012, ήταν από τους ηγέτες του RPR PARNAS (του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Ρωσίας – Κόμμα της Ελευθερίας) και μετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και σε προσπάθειες αποκάλυψης διεφθαρμένων αξιωματούχων.