11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ;;; Κίνα: Δεν ξέρουμε τίποτα για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Η Αθήνα έστειλε μηνύματα, αλλά το Πεκίνο δεν τα έλαβε ποτέ. Σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα λάβει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα, η τελευταία δηλώνει άγνοια.

Η δήλωση έρχεται από την ΥΠΕΞ της χώρας Hua Chunying που όπως μεταφέρει και το πρακτορείο Reuters δήλωσε άγνοια για προσφορά βοήθειας της χώρας της προς την Ελλάδα. Μάλιστα, πρόσφατα, μέσω ραδιοφώνου, και ο Νίκος Χουντής είχε δηλώσει πως υπάρχουν προτάσεις και προσφορές από τη Ρωσία και την Κίνα για παροχή οικονομική βοήθειας, αλλά και επενδυτικές δυνατότητες, για να προσθέσει πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί κάτι από την ελληνική πλευρά.

Η Κινέζα ΥΠΕΞ σημείωσε επ' αυτού: «Είμαστε πρόθυμοι να εμβαθύνουμε τη συνεργασία και την ανταλλαγές μας σε όλους τους τομείς με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και μιας win-win συμφωνίας που θα ωθήσει τη συνεχή ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Όσο, όμως, για το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα δεν γνωρίζω κάτι».