11 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ; Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να θέσει τέλος στην διαμάχη – Αλλιώς η αντίδραση θα είναι σκληρή

Θυμίζω ότι χθες στην ομιλιά του στη Βουλή ο Τσίπρας είπε επί λέξη; «Φεύγοντας ο Αυστριακός Φάιμαν μου είπε "συμφωνώ με ότι λέτε και θα τα προωθήσω στη Μέρκελ" αλλά ο δικός σας ο κ. Σαμαράς τι θα της πει αύριο στη σύνοδο του ΕΛΚ;»
Διαβάζοντας τα όσα δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ μάλλον βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Φάιμαν σε δούλευε Αλέξη

Υπάρχει ακόμη χρόνος για την Ελλάδα να θέσει τέλος στη διαμάχη με τους ευρωπαίους εταίρους για το χρέος, αν και δεν υπάρχει plan B, σημείωσε ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

“Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση έγκαιρα, πριν τα τέλη Φεβρουαρίου, αν η Ελλάδα το επιθυμεί” υπογράμμισε ο Hans Joerg Schelling μιλώντας στο αυστριακό ραδιόφωνο. Αν όχι, τα πράγματα μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση, συμπλήρωσε.

“Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου κεφάλαια αποσύρονται από τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα χρέη ενδέχεται να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και φυσικά, βρισκόμαστε μπροστά μια κρίσιμη φάση γιατί η αντίδραση των αγορών θα είναι πολύ μεγάλη”, σημείωσε.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι συμφέρει και τις δυο πλευρές να αποφύγουν τέτοια σενάρια. “Όμως εάν δεν βρεθεί μια λύση, θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο Β, το οποίο όμως αγνοώ στην παρούσα φάση”, σημείωσε.