07 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠ' ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ! Μόνο που δεν πανηγυρίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι τρομοκράτες του ΟΛΑ

Την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της ένοπλης επίθεσης εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου έστειλε εκ νέου προς δημοσιοποίηση σε ενημερωτική ιστοσελίδα η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ). Ιδιαίτερη αίσθηση στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, προκαλεί...η ενδελεχής αναφορά στο τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα και την αντικατάσταση της κυβέρνησης από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παίρνουν μία θέση ευνοϊκότερη προς τη νέα κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν τις θέσεις τους για τη συνέχιση του ένοπλου επαναστατικού αγώνα και της θέσης να υπάρξει ένοπλη προετοιμασία για αντιμετώπιση τυχόν ενεργοποίησης «ακροδεξιών προβοκατόρων».

«Η συνέλευσή μας κατανοεί και σέβεται τη λαϊκή εντολή προς το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας το αντικειμενικά ευνοϊκότερο πεδίο που ανοίγει για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Η αδιαμφισβήτητη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, αποτελεί αντικειμενικά μία θετική εξέλιξη που οφείλουμε με ψυχραιμία να επεξεργαστούμε».

Στην προκήρυξη γίνεται αναλυτική αναφορά στο Παλαιστινιακό ζήτημα και στους λόγους επιλογής του στόχου τους, ενώ ξεκινούν το κείμενο με στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από τον «Επιτάφιο». «Οι τελευταίοι στίχοι από τον «Επιτάφιο» του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στέλνονται μαζί με τις σφαίρες μας στην ισραηλινή πρεσβεία, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό. Οι στίχοι αυτοί, βγαλμένοι από τους αγώνες του πολύπαθου ελληνικού λαού, αποτελούν μια διαχρονική παγκόσμια κληρονομιά, γι αυτό, ακόμα και σήμερα έχουν τη δυνατότητα να αφηγούνται τις εικόνες που καταφθάνουν από την μαρτυρική Παλαιστίνη. Ο «Επιτάφιος», μας υπενθυμίζει το αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός διεκδικώντας την ελευθερία του, μας υπενθυμίζει την υποχρέωση να μην λησμονούμε όσους λαούς χύνουν σήμερα το δικό τους αίμα» σημειώνεται στην αρχή του κειμένου.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
news247.gr