28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σκουρλέτης βρήκε φράγκα και έκανε μια επίδειξη 'λιτού βίού', αδιανόητη επί Βρούτση

Μια έκπληξη σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, περίμενε όσους παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, με θέμα την απλοποίηση των διαδικασιών στο Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η είσοδος είχε διαμορφωθεί σε μπουφέ, με λουκανικοπιτάκια, σπανακοπιτάκια και... μπόμπες. Από κοντά βέβαια, πολλών ειδών γλυκά, αναψυκτικά και καφέδες για κάθε γούστο. Μια απλή συνέντευξη τύπου ήταν και ξαφνικά απέκτησε άλλο... χρώμα. Δεν χρειάζεται βέβαια να ειπωθεί ότι επί υπουργείας Βρούτση, ούτε κατά διάνοια να υπάρξει κάτι ανάλογο.

Η απορία των παριστάμενων, λύθηκε γρήγορα: η βελτίωση των όρων λειτουργίας του ΣΕΠΕ και η σύνδεση του Σώματος με τη νέα, ψηφιακή εποχή, προέκυψε μέσα από δύο προγράμματα ΕΣΠΑ (ξέρετε αυτά τα λεφτά που στέλνουν οι ναζί), συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ. Άλλα 100.000 ευρώ φαγώθηκαν για δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν για το ίδιο θέμα την περασμένη εβδομάδα, που συνοδεύτηκαν από ανάλογη διαφημιστική προβολή. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε και ο... μπουφές για να λαδώσουν το αντεράκι τους οι δημοσιοκάφροι και να μπορούν να βαράνε παλαμάκια στον γίγαντα Σκουρλέτη