05 Φεβρουαρίου 2015

ΑΟΥΥΤΣ! ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΝΕΣΕ! Λευκός Οίκος προς Ελλάδα: «Βρείτε τα με τους εταίρους σας»

Κλαίω όσο θυμάμαι την Τσαπανίδου χθες ή προχθές να λέει "βλέπουμε τη Μέρκελ πανικόβλητη να επισκέπτεται τις ΗΠΑ" και εννοούσε ότι την κάλεσε ο "σύμμαχος" του Τσίπρα ο Ομπάμα για να την κάνει ντα-ντα... επιμένει κανείς ακόμα ότι ο Ομπάμα θα στηρίξει Τσίπρα και δεν θα κάνει στο συγκεκριμένο ότι πει η Μέρκελ

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η αναζήτηση λύσης στο ελληνικό ζήτημα περνάει μέσα από τη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ, έστειλε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, εν όψει και της συνάντησης του προέδρου Ομπάμα με την καγκελάριο Μέρκελ, τη Δευτέρα.

«Οι ΗΠΑ θέλουν μια ισχυρή Ευρώπη, με αδιάρρηκτη Ευρωζώνη και ισχυρό ευρώ», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ερώτηση για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Mega, στον αξιωματούχο ετέθη η ερώτηση: «Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να συμπιέζει χώρες που βρίσκονται στο μέσο μεγάλης ύφεσης. Θα περάσει ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν το ίδιο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες γενικά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ ειδικότερα;»

«Οπως γνωρίζετε», απάντησε ο ανώτερος αξιωματούχος, «έχουμε υποστηρίξει την Ευρώπη, καθώς έχει κινηθεί για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανάκαμψη της.

Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό, για την ελληνική κυβέρνηση, να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ.

Τους έχουμε συμβουλεύσει να το πράξουν και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται τώρα είναι (για να επιτευχθεί) κάποια συνεργασία για αμοιβαία κατανόηση.

Υποστηρίζουμε μία ισχυρή Ευρώπη με ένα ισχυρό ευρώ και την ακεραιότητα της ευρωζώνης. Αυτό όσον αφορά την Ελλάδα».