27 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΔ θυμίζει τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δανειακή σύμβαση

Στόχος να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της κυβέρνησης - Η ερώτηση-καταγγελία του Λαφαζάνη με την οποία η Συγγρού επιδιώκει να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «κωλοτούμπα»

Ερώτηση του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη με ημερομηνία 2.6.2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με την οποία καταγγέλλει την δανειακή σύμβαση και ζητά από την τότε κυβέρνηση να την φέρει προς συζήτηση στη Βουλή διακινούν κύκλοι της ΝΔ προκειμένου να αναδείξουν τις «αντιφάσεις» - όπως αναφέρουν – του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο – σύμφωνα πάντα με την ΝΔ – ενισχύει την επιδίωξη της Συγγρού να αποδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την μετάβασή του από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα».

Το τότε κείμενο του κ. Λαφαζάνη αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο κρατάει στο ψυγείο το σχετικό νομοσχέδιο με την εν λόγω δανειακή σύμβαση αλλά και δεν έχει τολμήσει να φέρει στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση ούτε καν για μια πρώτη ενημέρωση και συζήτηση» και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως στη «δανειακή σύμβαση συμπεριλαμβάνονται σειρά από νεοαποικιακές δεσμεύσεις σε βάρος της χώρας μεταξύ των οποίων και η παραίτηση της Ελλάδας από μάθε μορφής ασυλία σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία».

Ρωτούσε δε την κυβέρνηση «πως είναι δυνατόν να δεσμεύει, ερήμην της Βουλής, τη χώρα με δανειακή σύμβαση που υπακούει στο Αγγλικό δίκαιο» και ζητούσε την κύρωσή της από το κοινοβούλιο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσανατολίζεται στο να μην φέρει την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβαση στην Βουλή για κύρωση.