16 Φεβρουαρίου 2015

Στα όρια της Συνταγματικής αυθαιρεσίας η προκλητική καθυστέρηση της εκλογής ΠτΔ

Σ’ ένα ακραίο πολιτικό ατόπημα προχωρεί καθ’ έξιν η κυβέρνηση, κουρελιάζοντας μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, τον καταστατικό χάρτη της χώρας.

Σχεδόν πενήντα μέρες μετά τη διάλυση της Βουλής και τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει η Εθνική Αντιπροσωπεία στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά δεν έχει προσδιοριστεί καν η ημερομηνία διεξαγωγής των σχετικών ψηφοφοριών!

Κι όλα αυτά για ένα θέμα που έπρεπε να λέχει λήξει ουσιαστικά πολύ νωρίτερα αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις εκλογές κι έφτιαξε κυβέρνηση σε λίγες ώρες αλλά και η Ν.Δ. μετακινήθηκε από την αρχική θέση της στην υποψηφιότητα Δήμα για να τον διευκολύνει.

Η εκλογή Προέδρου, σύμφωνα με την ορθή ανάγνωση του Συντάγματος έπρεπε να έχει προηγηθεί ακόμα και των προγραμματικών δηλώσεων αλλά πέρασε ακόμα και μία εβδομάδα μετά την ψήφισή τους και για το επίμαχο θέμα… πάπαλα!

Η Βουλή δεν διαλύθηκε επειδή απώλεσε τη δεδηλωμένη η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά διότι δεν κατάφερε να εκλέξει Πρόεδρο…

Και το Σύνταγμα γράφεται στα παλαιότερα των υποδημάτων των κυβερνώντων επειδή δεν έχουν βρεθεί μαζί να συζητήσουν αναλυτικά το θέμα ο Κοδέλλας* με τον Τσίπρα. Νισάφι πια!!!

*Πρόκειται για βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέρχεται από τις γνωστές-και μη εξαιρετέες συνιστώσες- και δηλώνει δημόσια ότι δεν θα ψηφίσει Κεντροδεξιό υποψήφιο για την Προεδρία.