02 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ! Ο Σόιμπλε πυροβολεί ασταμάτητα: Δεν μας αρέσει ούτε η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία

Στο Βερολίνο δεν αρέσει η εγγύτητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Reuters, προσθέτοντας πως η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμο υποκατάστατο της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Αθήνα.

Ερωτηθείς για το κάτα πόσο οι σχέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ρωσίας αποτελούν πηγή ανησυχίας, ο Σόιμπλε είπε: «Δεν μας αρέσει».

«Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο συνέδριο του Reuters για την ευρωζώνη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση φάνηκε αρχικά να διαφοροποιείται από την ευρωπαϊκή σύγκλιση στο θέμα της επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ενώ η Μόσχα είχε πει πως θα εξετάσει την παροχή βοήθειας στην Αθήνα, εάν της ζητηθεί.

Ωστόσο η Ελλάδα συνυπέγραψε την παράταση των υφιστάμενων κυρώσεων και τη Δευτέρα ο Α. Τσίπρας απέκλεισε ένα αίτημα στήριξης από τη Ρωσία.

Ο Σόιμπλε είπε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας η Ρωσία να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. «Είναι προς το συμφέρον μας να συνεργαζόμαστε στενά και ορθολογικά με τη Ρωσία και για τη Ρωσία να συνεισφέρει σε μια σταθερή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» είπε.