10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ! ΧΩΣΤΗΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙΣ! Άγριος τσακωμός Στάη και Μητσοτάκη

Τσακωμός στον «αέρα» ραδιοφωνικής εκπομπής μεταξύ της Έλλης Στάη και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Την ώρα της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεώρησε πως η Έλλη Στάη ήταν επιθετική απέναντί του, με την ίδια να του τονίζει πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, επικαλούμενη τα χρόνια που γνωρίζονται. Του είπε δε πως ο ίδιος είναι επιθετικός!

Στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε πως θα διακόψει τη συζήτηση εάν δεν του επιτρέψει να απαντήσει, με την Έλλη Στάη να σημειώνει πως όλοι αναζητούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.

Μάλιστα, η Έλλη Στάη του ανέφερε πως δεν θα ανεχτεί να της υποβάλλει όρους για τη συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να απαντάει πως δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει τις απαντήσεις του.

Η συζήτηση τελικά συνεχίστηκε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους προκατόχους του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λέγοντας πως οι απολύσεις δεν είχαν σκοπό την μείωση του δημοσίου αλλά την εξυγίανσή του.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο για το θέμα των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων που θέλει να επαναπροσλάβει, τονίζοντας πως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν θα επαναπροσλάβει π.χ. τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.

Είπε επίσης πως η τρόικα απαιτούσε να μειωθεί ο αριθμός του στενού και δημόσιου τομέα κατά 150.000 εντός μίας πενταετίας, στόχος ο οποίος όπως επισήμανε «επιτεύχθηκε και με το παραπάνω χωρίς απολύσεις. Οι απολύσεις δεν ήταν ποτέ εργαλείο για την τρόικα…».