17 Φεβρουαρίου 2015

Εκτακτη σύσκεψη στη ΝΔ υπό τον Σαμαρά για το τελεσίγραφο

Μετά το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα και το ναυάγιο στο χθεσινό Eurogroup, σημειώνεται πυρετός διαβουλεύσεων στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε σε σύσκεψη σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Στ. Παπασταύρου, ο Χρ. Λαζαριδης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης και ο πρώην γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Αν. Αναστασάτος.

"Πήγαμε να παίξουμε σε λάθος γήπεδο" είναι το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει απο τη Συγγρού για τις χθεσινές εξελιξεις στο Eurogroup. Επισημαίνεται το γεγονός ότι "επιδιώξαμε μια πολιτική διαχείρηση, ενώ το Eurogroup απαιτούσε αριθμούς".

Από την άλλη, υπογραμμίζεται και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ντάισελμπλουμ ο οποίος είπε: "ουτε καν για το 70 - 30 δεν ηταν προετοιμασμένοι".

Παράλληλα, πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για απομόνωση της κυβέρνησης καθώς υποστηρίζουν οτι "τόσο η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Μοσκοβισί όσο και οι περισσοτεροι υπουργοί Οικονομικων ηταν απεναντι μας".

Σύμφωνα με τις ιδιες πηγές της ΝΔ, με βαση τις επισημες δηλωσεις η κυβερνηση δεν ειχε προετοιμαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαιτερα σε τεχνικο επιπεδο, δεν ειχε τα απαραιτητα κείμενα και αριθμούς προκειμένου να διατυπωσει μια προταση.

Τέλος, το μηνυμα που στέλνει το κομμα της αξιωαμτικής αντιπολίτευσης ειναι οτι πρεπει "η κυβερνηση με υπευθυνοτητα να μείνει στη διαπραγμάτευση".