20 Φεβρουαρίου 2015

Ο ψεύτικος πατριωτισμός του κυρίου Καμμένου

Πρόκειται για ένα καθαρό επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει τους Έλληνες και να τους χωρίσει σε πατριώτες και μη. Όποιος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ψεκασμένος θα είναι προδότης.
Είναι η δεύτερη φορά που ακούμε ανάλογες φράσεις. Πρώτος ο Βαρουφάκης είχε πει έμπλεος πατριωτισμού ότι είναι καλύτερα ο θάνατος αν δεν βρεθεί λύση.

Χθες το ξανάπε ο άλλος μεγάλος πατριώτης της χώρας αυτής ο Πάνος Καμμένος. «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε θα γίνει Κούγκι», είπε λες και μιλάει για το σπίτι του. Τι είναι η πατρίδα κ. Καμμένε, η βίλα σας στα νότια προάστια που θα της βάλετε φωτιά και θα την ανατινάξετε;

Ωστόσο, η λογική αυτή που προωθεί εσχάτως ο κ. Καμμένος και ορισμένοι Συριζαίοι δεν είναι καθόλου τυχαία. Πρόκειται για μια στρατηγική με στόχευση η οποία ωστόσο είναι άκρως επικίνδυνη. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δεν εκβιάζεται. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει καλά ο κ. Καμμένος και η παρέα του.

Αυτή η στρατηγική, πάντως, του ψεύτικου πατριωτισμού έχει ως βασικό στόχο να φανατίσει τον ελληνικό λαό. Να τον οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς και κυρίως να τον αποπροσανατολίσει. Διότι την ώρα που ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης θα αλλάζουν το κόμμα και την τελεία από το κείμενο για το νέο Μνημόνιο, θα βγαίνει ο Καμμένος και θα λέει ότι «εμείς είμαστε Έλληνες και διαπραγματευτήκαμε σκληρά και σκίσαμε τους Γερμανούς».

Η λογική του κ. Καμμένου είναι απλή: Δείχνουμε σε όλους τους Έλληνες ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι αλλά ταυτόχρονα έχουμε σπάσει τη μέση. Όμως ο κόσμος μένει να βλέπει το αγέρωχο κεφάλι κι όχι ότι η κυβέρνηση έχει πέσει στα τέσσερα, για να χρησιμοποιήσουμε και μια αγαπημένη φράση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η προσπάθεια να το παίξουν πατριώτες οι σύμμαχοι ΣΥΡΙΖΑ-ψεκασμένοι έχει ως σκοπό επίσης να στοχοποιήσει τους αντιπάλους. Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι προδότες που υπέκυψαν στους δανειστές και μόνον αυτοί αντιστάθηκαν. Ασχέτως αν καταστρέψουν την Ελλάδα και προκαλέσουν εθνική τραγωδία οι κυβερνώντες. Ή ασχέτως αν αφού κάνουν την κωλοτούμπα αρχίσουν να λένε πόσο σκληρή στάση κράτησαν.

Πρόκειται για ένα καθαρό επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει τους Έλληνες και να τους χωρίσει σε πατριώτες και μη. Όποιος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ψεκασμένος θα είναι προδότης. Να μας το θυμηθείτε, αυτή θα είναι η επόμενη μάχη που θα δώσει η συγκυβέρνηση, όταν θα έχει κάνει τη μεγάλη στροφή και θα πρέπει να αποβλακώσει τους πολίτες που την πίστεψαν.

Όμως, ο κ. Καμμένος ειδικά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις δηλώσεις του γιατί έτσι όπως πάει θα προκαλέσει κανέναν πόλεμο και θα τρέχουμε. Πότε με τα λεφτά που θα έρθουν από την Κίνα και τη Ρωσία και πότε με τις δηλώσεις του για το Κυπριακό (που γελάνε στη Λευκωσία). Κάποιος να τον μαζέψει.http://www.antinews.gr/Antitheseis/o-pseutikos-patriotismos-tou-kuriou-kammenou/