03 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ!Επίθεση στην σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

Επίθεση στην σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ εξαπέλυσε με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ζητώντας παράλληλα να ανοίξει άμεσα η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για τα αίτια που οδήγησαν την Νέα Δημοκρατία σε μια βαριά πολιτική ήττα.

Δείτε τι είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος:

· Από τις Ευρωεκλογές και μετά η ανάγνωση του πολιτικού μηνύματος ήταν εσφαλμένη. Με έναν ανασχηματισμό που έδειχνε στροφή στη λαϊκή δεξιά και με πολιτικές οι οποίες περιθωριοποιούσαν το κόμμα στα άκρα του πολιτικού φάσματος κάτι το οποίο ιδεολογικά και πολιτικά περιόριζε το εύρος της παράταξης.

· Η κεντροδεξιά έμεινε κατ’ ευφημισμό. Επί της ουσίας είχαμε πολιτικές λαϊκοδεξιές, δώσαμε έναν αγώνα ως παράταξη στα δεξιά με την ΧΑ και ήταν θέμα χρόνου πότε θα μπαίναμε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Όταν φυλακίζεις εν μια νυκτί τα στελέχη της ΧΑ με έναν λάθος τρόπο και στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και η ΧΑ επιβιώνει ως τρίτη πολιτική δύναμη σημαίνει ότι οι πολιτικές αυτές απέτυχαν.

· Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος. Όταν η απόσταση σου από τον νικητή είναι περίπου 9 μονάδες, η ήττα είναι βαριά και στη ήττα κάνεις αυτοκριτική. Πρέπει να ανοίξει μια πολιτική συζήτηση. Να εξετάσουμε τα αίτια της ήττας, να δούμε πώς η παράταξη μπορεί να αναγεννηθεί, να επαναπροσδιορίσουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας στίγμα. Αφού μιλήσουμε για πολιτικές που είναι το κουστούμι μετά να ψάξουμε να βρούμε και ποιός μπορεί να τις φορέσει. Αν σ’ ένα δημοκρατικό κόμμα ο ηγέτης εκπροσωπεί τη δημοκρατική πλειοψηφία τότε γιατί όχι να μην είναι και ο κ. Σαμαράς. Όσο πιο διευρύνεις τη δημοκρατία προς τη βάση και όσο εκφράζεις δημοκρατικές αποφάσεις τόσο εκ των πραγμάτων οι ηγέτες παίζουν μικρότερο ρόλο γιατί τα όργανα και τα στελέχη παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν είναι θέμα να πούμε μας φταίει ο κ. Σαμαράς, όχι οι πολιτικές που ακολούθησαν μας φταίνε. Προφανώς κάποια στελέχη γύρω του έχουν ευθύνες κι’ αυτές πρέπει να αποδοθούν και ο κ. Σαμαράς να τις αναζητήσει, να πάρει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει μπροστά.

Αν ο κ. Σαμαράς δείξει ότι αλλάζει πολιτικές εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα προσώπου. Έχουμε μια βασική επιλογή. Ή η ΝΔ θα καταλάβει τι της έχει συμβεί και θα ανασυγκροτηθεί ως παράταξη ή η ΝΔ θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συρρίκνωση. Είναι στο χέρι της ΝΔ να συνειδητοποιήσει αν θέλει να αποτελεί το κορμό της παράταξης ή η παράταξη θα ανασυγκροτηθεί χωρίς τη ΝΔ.