05 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΔίτης πεθερός Βαρουφάκη: Με ευχαριστεί που ο Γιάνης κάνει κ@λοτούμπες και έχει προσαρμοστεί

Με καλά όσο και αυστηρά λόγια για τον γαμπρό του, αλλά και με τάση κριτικής σε μερικές επιλογές της κυβέρνησης, ο πεθερός του Γιάννη Βαρουφάκη  Φαίδων Στράτος, είναι απο εκείνους που μιλούν χωρίς υπεκφυγές.

Με αφορμή την επιστολή του στην Καθημερινή, Ο κ. Στράτος ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της «Πειραϊκής Πατραϊκής», σε συνέντευξή του διαφωνεί με την πολιτική ορκωμοσία της κυβέρνησης καθώς θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό έκοψε μια μακραίωνη παράδοση και έχασε το κύρος της.

Επιπλέον, ο πεθερός του «Τσάρου της οικονομίας» άσκησε κριτική και προς τον Αντώνη Σαμαρά που αγνόησε και αυτός με την σειρά του την παράδοση και δεν παρέδωσε τα πρωθυπουργικά γραφεία στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, ο ίδιος, ο οποίος είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν διαφωνώντας με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, αναφέρει: «Από ότι διαφαίνεται ας πούμε και από την αρχή δηλώθηκε από την κυβέρνηση,  δεν θα προχωρήσουν σε μια συγκρουσιακή πολιτική, κι αυτό νομίζω ότι είναι θετικό. Είναι ασφαλώς θετικό γιατί αυτό ήταν εκείνο που ας πούμε υπήρχε κάποιος φόβος γενικότερα, και λόγω του προεκλογικού κλίματος είχε δημιουργηθεί μια τέτοια εικόνα αλλά αυτή η εικόνα τώρα προσαρμόζεται στις συνθήκες και στη ρεαλιστική ας πούμε αντιμετώπιση των πραγμάτων. Και νομίζω ότι είναι θετικό».

Επίσης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις κινήσεις του γαμπρού του, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνει καθώς η δουλειά του ακόμα δεν έχει φανεί, ενώ τόνισε πως ασκεί κριτική στις κατ ιδίας συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών αφού όπως λέει ο καθένας έχει τις απόψεις του.

«Έχουμε μιλήσει και ο καθένας έχει τις απόψεις του.... εγώ προέρχομαι και είχα υπηρετήσει στο παρελθόν έναν άλλο χώρο (ΝΔ), φυσικό είναι να υπάρχουν και κάποιες διαφορές αντιλήψεων, αλλά ακόμα και σε πράγματα που έχουμε μιλήσει μαζί και είχε κάποιες απόψεις, βλέπω ότι τώρα υπάρχει μια προσαρμογή ας πούμε και με ευχαριστεί»

Τέλος, ο κ. Στράτος σε ερώτηση για το αν ο γαμπρός του είναι το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτή τη θέση απαντά: «Ο κατάλληλος είναι γιατί έχει τις γνώσεις αφενός, αδιαμφισβήτητα και έχει και τις επαφές, τις οποίες είχε και προηγουμένως, δηλαδή δεν πηγαίνεις σε ένα ξένο τοπίο. Είναι ένα τοπίο το οποίο και επαγγελματικά και πολιτικά είχε συνεργασίες[…]»

Δείτε το σχετικό βίντεο: