15 Φεβρουαρίου 2015

Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει: «Μου πρότειναν οι Τούρκοι να αλλάξω εθνικότητα»

Είναι Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία, έχει στο ενεργητικό της πολλά μετάλλια και κύπελλα. Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, τις οποίες όλοι οι αθλητές θα ήθελαν να βιώσουν. Ο λόγος για την Βασιλική Βουγιούκα. Πρόσφατα κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας βγάζοντας ασπροπρόσωπη την χώρα μας.
Με αφορμή την διάκριση της αυτή, παραχώρησε συνέντευξη στην Κατερίνα Μπούσιου, και στο περιοδικό ΕΓΩ!, μιλώντας για το δύσκολο αυτό άθλημα που υπηρετεί, για την επιλογή της να το ακολουθήσει και για τις προτάσεις που της έχουν γίνει.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης, αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχτηκε από ξένη χώρα, δηλώνοντας: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μου πρότειναν οι Τούρκοι να αλλάξω εθνικότητα και να αγωνιστώ  για  την  χώρα τους, αλλά αρνήθηκα».

Σύμφωνα με την ίδια αυτό είναι δυνατόν να γίνει εφόσον και αν αλλάξεις εθνικότητα, κάνεις «λευκό» γάμο ή εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εθνικές συνομοσπονδίες. Η αθλήτρια όμως δεν θέλησε να μπει σε καμία από τις πιο πάνω διαδικασίες.

Συνεχίζοντας αποκάλυψε πως αυτό την έκανε να νιώσει περίεργα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου είχαμε πολλές ελληνοποιήσεις ξένων αθλητών.

Τέλος, η Βασιλική Βουγιούκα εξήγησε ότι δεν διατηρεί κανένα δεσμό με την συγκεκριμένη χώρα, λέγοντας: «Όχι απλά με εκτιμούσαν πολύ ως αθλήτρια και με είχαν παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες».

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
http://www.peoplegreece.com/article/olimpionikis-apokalipti-mou-protinan-tourki-na-allaxo-ethnikotita/