26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κύπριος αθλητής που ανάγκασε τους Τούρκους να σηκώσουν στα ύψη την Κυπριακή σημαία! Πρώτος Βαλκανιονίκη

Ο Νίκανδρος Στυλιανού δεν καταλαβαίνει από προκλήσεις, ουτε ακόμα όταν οι Τούρκοι αναφέρονται στη χώρα μας σαν "Νότια Κύπρος" . Μπαίνει στον αγώνα και στόχος του είναι η νίκη. Μια νίκη μάλιστα που ανέβασε στον ψηλότερο ιστό την Κυπριακή σημαία καθώς και τον Εθνικό μας ύμνο να κάνει εκκωφαντικό θόρυβο στο κλειστό στάδιο της Κωνσταντινούπολης, μια πόλη πέρα για πέρα Ελληνική.
Ο 25χρονος πρωταθλητής του επί-κοντώ με άλμα στα 5,35 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη και έκλεισε τα στόματα των Τούρκων οι οποίοι ήταν προκλητικοί καθ΄ολη την διάρκεια των αγώνων, αφου γιά άλλη μια φορά, δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα και αποκαλούσαν τη χώρας μας ως Νότια Κύπρος, καθως τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Ο αθλητής από την Λεμεσό, δοκίμασε στη συνέχεια στα 5.50 και έδειξε ότι με τα νέα του κοντάρια είναι έτοιμος για πολύ ψηλότερα άλματα. Ο ίδος δήλωσε ευχαριστημένος απο την επιτυχία του, ενώ μας είπε ότι περαν του προβλήματος που προέκυψε με το όνομα της Κύπρου, η όλη αντιμετώπιση και η συμπεριφορά των διοργανωντών απέναντι στους αθλητές μας ήταν άψογη και σε επαγγελματικά πλαίσια και πρότυπα.


http://www.newsfromcyprus.net/share/article-6t2.html