04 Φεβρουαρίου 2015

Le Monde: Επιφανειακή η συμφωνία Ολάντ -Τσίπρα-Η Γαλλία δεν θα παίξει ρόλο διαμεσολαβητή

"Ολάντ και Τσίπρας συμφώνησαν... επιφανειακά", σχολιάζει η "Le Monde" στην ιστοσελίδα της για τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην επιφάνεια συμφωνούν, γράφει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για φαινομενικά εγκάρδιες συνομιλίες και στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: "η Γαλλία πρέπει να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική".

Σύμφωνα με την Le Monde, οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ολάντ και η συνάντησή τους, δεν προμηνύει τίποτα, αναφορικά το "παιχνίδι" που ίσως κληθεί να παίξει το Παρίσι τις επόμενες εβδομάδες, ανάμεσα σε Αθήνα, Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα λόγια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας δείχνουν πως στην ευρωπαϊκή σκηνή, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει στον Φρανσουά Ολάντ να επανακαθορίσει την κατάσταση της Ένωσης, κάτι που είχε υποσχεθεί και προεκλογικά.

Όμως, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων, στο θέμα της Ελλάδας, η Γαλλία δεν πρόκειται και δεν θέλει να πάρει τον ρόλο του διαμεσολαβητή της ΕΕ.