17 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Mason και Ιγνατίου δεν αποκλείουν το κείμενο Μοσκοβισί να είναι του Βαρουφάκη

Μαϊμού προσχέδια συμφωνίας αναπαραγάγουν στο διαδίκτυο κάποιοι “κολλητοί” του Βαρουφάκη

Δύο διαφορετικά κείμενα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος του Channel 4 και συγγραφέας, Paul Mason, υποστηρίζοντας πως είναι...
προσχέδια που φέρεται να παρουσίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Pierre Moscovici στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο του Eurgoroup της Δευτέρας.

Πρόκειται φυσικά για το επίμαχο κείμενο Moscovici που, όπως λέει, ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης αντί του Σχεδίου που πρότεινε ο Jeroen Dijsselbloem και απορριφθηκε από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Αρκετοί φαίνεται να αμφισβητούν, πως η τελική μορφή του κειμένου (το δεύτερο ή τελικό κείμενο), το οποίο ο Βαρουφάκης παρουσιάζει σαν πρόταση Μοσκοβισί που ήταν έτοιμος να υπογράψει, είναι πράγματι πρόταση του Moscovici, αφού όπως υπονοεί ο Μ. Ιγνατίου το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την απάντηση του Βαρουφάκη στο πρώτο κείμενο Μοσκοβισί και όχι για συμφωνημένο τελικό κείμενο Μοσκοβισί-Βαρουφάκη

Και αυτό προκύπτει τόσο από την απάντηση του Mason σε ερώτηση αν τα κείμενα που δημοσίευσε είναι γραμμένα από την ελληνική κυβέρνηση, με τον γνωστό δημοσιογράφο να απαντά "πιθανώς το πρώτο"

Δείτε το διάλογο:


Ενώ την ίδια αμφιβολία εκφράζει και ο Μ. Ιγνατίου όταν χρήστης δημοσιεύει το κείμενο Μοσκοβισί, και ο δημοσιογράφος του απαντάει "Μήπως είναι το κείμενο του Βαρουφάκη στον Μοσκοβισί;"


Οι αμφιβολίες προκύπτουν από το ότι το κείμενο που κυκλοφορούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι απηχεί τις κυβερνητικές τους θέσεις αφού:

-Δεν υπάρχει περίπτωση αξιωματούχος της ΕΕ, ο Μισκοβισί, να ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει "humanitarian crisis". Αυτό τον όρο τον χρησιμοποιεί η ΕΕ μόνο για την Ουκρανία όπου γίνεται πόλεμος. Για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα μιλάει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς άλλος.

-Το φερόμενο σαν κείμενο Μοσκοβισί περιέχει μόνο ότι προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ... δηλ. πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Δεν περιέχει κανένα άλλο συγκεκριμένο μέτρο....

Αυτά!