25 Φεβρουαρίου 2015

O Ντάισελμπλουμ σας έχει νέα: Μετά τον Ιούνιο τα 7 δις... αν εφαρμόσετε το μνημόνιο

Ξέρετε μωρε! Αυτά τα 7 δις που δεν πήρε ο Σαμαράς επειδή δεν συμφώνησε σε ότι ζητούσε η τρόικα... ο γνωστός Σαμαράς που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματευόταν και έλεγε πάντα ΝΑΙ... τώρα πως γίνεται να μην του έδωσαν τα 7 δις και ταυτόχρονα να μη διαπραγματευόταν και να έλεγε όλο ΝΑΙ, μόνο ο Χατζηνικολάου ξέρει...

Στο τέλος του τετραμήνου, οπότε και εκπνέει η παράταση που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, θα πραγματοποιηθεί η χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου, με την καταβολή των προγραμματισμένων δόσεων.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, απαντώντας σε ερώτηση-τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του ΕΚ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες αξιολόγησης που ίσχυαν για την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση και πως το χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των φορολογικών εσόδων και των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ερώτηση-παρέμβαση που έκανε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, υποστήριξε ότι το Eurogroup έκανε ένα σοβαρό λάθος προγραμματισμού στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει το Δημόσιο να διαχειριστεί επαρκώς τις υποχρεώσεις του ήδη από το Μάρτιο.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ επεσήμανε, επίσης, ότι έχει χαθεί ο έλεγχος της δημοσιονομικής διαχείρισης με τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν πτώση 1 δισ. ευρώ το μήνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει σχέδια πάταξης της φοροδιαφυγής και φορολόγησης των πλουσίων, ενώ οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου βρίσκονται σε φάση κατάρρευσης.

Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι πίσω από τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται και μια εικόνα ομαλότητας υπάρχει ένα ολοένα διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό που, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα οδηγήσει σε αρνητικές εξελίξεις.