04 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ; ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΜΣΕΝ ΤΩΡΑ; Peter Spiegel (FT): Την Κυριακή ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι... Μα γιατί να τον γνωρίσει όμως; Η τόικα τελείωσε αφού!

Την πληροφορία ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν μετέδωσε πριν από λίγο μέσω Twitter ο κορυφαίος δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel. Οπως έγραψε ο κ. Spiegel δύο αξιόπιστες πηγές του μετέφεραν ότι ο κ. Βαρουφάκης είδε τον Πολ Τόμσεν την Κυριακή στο Παρίσι.

Λίγη ώρα αργότερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν ότι όντως υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στην ιταλική La Repubblica, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση του θέμα του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα. «Η Ελλάδα θέλει τα 1,9 δισ. από τα 7 δισ. ευρώ της δόσης της τρόικας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα.